Malmö vidare till sista CL-kvalomgången

Malmö FF är vidare i Champions League-kvalet efter en heroisk bortainsats mot skotska Rangers FC.

2–1 hemma på Eleda Stadion. 2–1 borta mot Ibrox Stadium. Malmö FF är vidare i Champions League-kvalet efter två vinster mot regerande skotska mästarna Rangers FC.

Det såg dock dystert ut för MFF i halvtid i Glasgow. Rangers hade gjort 1–0 genom Alfredo Morelos och strax innan halvtid hade Bonke innocent fått sitt andra gula kort och visats ut.

Med en man mindre på planen lyckades Malmö vända på steken på några få minuter i inledningen av den andra halvleken. Med två låga avslut som letade sig in i nät såg Antonio Colak till att MFF gick från underläge till 2–1-ledning i Skottland, och en sammanlagd ledning med 4–2.

Rangers pressade på för i första hand en reducering, men Malmö fredade sitt mål och höll ut till slutsignalen.

I den sista kvalomgången innan huvudturneringen inleds ställs Malmö FF mot Ludogorets, som vunnit den bulgariska ligan tio säsonger i rad.