Nyheter

Chevron
Malmös segersvit obruten – trots tidigt underläge

Malmös segersvit obruten – trots tidigt underläge

På Eleda Stadion kunde inte ett tidigt AIK-mål bromsa de himmelsblås framfart och jakt på den sjunde raka segern för säsongen. Nykomlingarna Halmstads BK tog tre poäng mot de regerande mästarna Häcken hemma på Örjans vall.

Malmö FF – AIK: 3-1
Ett obesegrat MFF. Ett AIK som spelat in fem poäng på sex omgångar. Trots det var inramningen på Eleda stadion och, inte minst, matchen själv, lika laddad och händelserik som mötet mellan de två rivalerna alltid är. När Omar Faraj gick omkull i Malmös straffområde gick han själv fram till straffpunkten och slog en säker straff som gav AIK ledningen redan i åttonde minuten. Men det var inget som tog särskilt hårt på MFFs självförtroende. I följande anfall hittade bollen in till Stefano Vecchia i straffområdet som kvitterade och innan klockan nådde 15 minuter hade även Sebastian Nanasi hittat nätet och gett de himmelsblå ledningen. Innan första hallvek var slut hittade även Anders Christiansen nät och skrev därmed halvtidsresultatet till 3-1. I andra halvlek visade Malmö sin skicklighet genom att kontrollera matchen, dra ner tempot något och spela hem tre poäng och därmed den sjunde raka segern.

Halmstads BK – BK Häcken: 1-0
De allsvenska nykomlingarna Halmstads BK kom från en storförlust mot Elfsborg när de ställde upp för att möta de regerande mästarna, BK Häcken, på Örjans vall. Tabelltvåan Häcken, som bara förlorat en enda match under de senaste sex omgångarna, fick sig dock en obehaglig överraskning. I den 17: minuten vinner Phil Ofosu-Ayeh bollen långt up i banan och rundar Abrahamsson i det gulsvarta målet. Hemmalaget fortsatte därefter att sätta press på gästerna och Häcken hade svårt att tränga igenom ett välpositionerat Halmstad. Andra halvlek innehöll ett par farliga målchanser åt båda håll men Halmstad lyckas hålla undan tar därmed sin tredje hemmaseger för säsongen.  

 

Se alla höjdpunkter på ww.fotbollplay.se

Bilder: Bildbyrån