Malmös sköna Europaknall – vann mot Besiktas

Malmö FF stod för en rejäl Europaknall hemma på Stadion då det turkiska storlaget Besiktas besegrades med 2-0 i Europa League-gruppspelets andra match. Målskyttar blev Andreas Vindheim och Markus Rosenberg.

I den första matchen i Grupp I fick Malmö FF se sig besegrade av Gent – och inför torsdagskvällens match mot Besiktas sades det att hemmaplan skulle ge helt andra förutsättningar för de himmelsblå. Och så blev det också.

Ett Malmö med stort självförtroende visade ingen överdriven respekt för det turkiska storlaget Besiktas och bjöd upp med ett bra duellspel, och kände sig rånade på en straff, i den första halvleken. I den andra fick det hårda slitet utdelning.

Med matchklockan på 53 minuter slog Andreas Vindheim vad som såg ut som ett inlägg från sin högerkant. Bollen styrdes via en Besiktas-spelare upp i en svårbedömd båge och landade till slut mellan målribban och målvakten Karius fingertoppar – och Malmö var i ledningen.

Besiktas gjorde sedan flera offensiva byten men några fina räddningar från Johan Dahlin och ett bortdömt offsidemål var det närmaste de kom en kvittering.

Malmökaptenen Markus Rosenberg blev till slut den som fick sätta spiken i kistan. Med cirka femton minuter kvar av matchen blev Vindheim neddragen i straffområdet och domaren pekade på straffpunkten.

Fram klev Rosenberg som med nerver av stål dunkade dit bollen mitt i målet.

Då Sarpsborg 08 överraskande vann sin match mot Genk så står nu alla lag i Grupp I på tre poäng. MFF får nöja sig med jumboplatsen i tabellen på grund av sämre målskillnad.