Nyheter

Chevron
Marcus Mathisen klar för IK Sirius

Marcus Mathisen klar för IK Sirius

24-årige Mathisen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över två år med förra säsongens tabelltia.

Marcus Mathisen har spelat med Falkenbergs FF de två senaste säsongerna. Sammanlagt har dansken gjort 43 allsvenska matcher för FFF. Medan Falkenberg nu tar nya tag i Superettan fortsätter Mathisen i Allsvenskan. Han flyttar till Uppsala och har skrivit på ett tvåårskontrakt med IK Sirius.

– Jag gillar sättet Sirius spelar fotboll, de hade en väldigt bra säsong förra året. De är bra med bollen, de gillar att vara spelförande så jag tycker att de har ett väldigt spännande projekt på gång. Det var kul att prata med Daniel Bäckström, det känns som att han är drivande och vill mycket, säger han till siriusfotboll.se.

Ola Andersson, sportchef i IK Sirius, är glad för att Mathisen skrivit på för klubben.

– Vi har tittat efter en spelare med Marcus egenskaper för att kunna stabilisera matcherna. Marcus är en av allsvenskans bästa bollvinnare och vi kan spela honom på två positioner – både som innermittfältare och mittback, det kommer vi ha nytta av under kommande säsongen. Vi tror också att hans goda passningsspel kommer också passa väl in i Sirius och vårt sätt att spela, säger Andersson till klubbens hemsida.

FOTO: Bildbyrån