Nyheter

Chevron
Martí Cifuentes ny huvudtränare i Hammarby

Martí Cifuentes ny huvudtränare i Hammarby

Hammarby har gjort klart med en ny huvudtränare. Martí Cifuentes kommer senast från Aalborg BK i Danmark och har skrivit på ett treårsavtal med Bajen.

Milos Milojevic och Hammarby gick skilda vägar i december och sedan dess har klubben letat efter en ny huvudtränare. Nu står det klart att spanjoren Martí Cifuentes tar över tabellfemman från i fjol.

Cifuentes kommer senast från ett år i danska Aalborg. Sedan tidigare har han erfarenhet från bland annat norska Sandefjord och AIK:s akademiverksamhet.

– Jag är väldigt lycklig att få den här möjligheten, att komma till en så anrik klubb som nu är inne på en spännande resa. Hammarby har en stark trupp och jag ser fram emot att få jobba med spelarna och tillsammans med lagledningen. Självklart ser jag också fram emot att få uppleva den atmosfär klubbens supportrar skapar på Hammarbys hemmamatcher, säger Cifuentes till Hammarbys hemsida.

Klubbens sportchef Jesper Jansson tycker att Cifuentes passar perfekt i Hammarby.

– Martí fyller alla de kriterier vi eftersökte, och har det som krävs för att lyfta vårt A-lag till nästa nivå. Det är en hungrig, stark ledare med stora ambitioner, som matchar de ambitioner vi har för Hammarby. Han har en tydlig idé om hur fotbolls ska spelas, och även den är i linje med Hammarbys, det vill säga en offensiv, framåtlutad fotboll, säger Jansson till hammarbyfotboll.se.

FOTO: Bildbyrån