Nyheter

Chevron
Martin Olsson till HIF på korttidskontrakt

Martin Olsson till HIF på korttidskontrakt

Helsingborgs IF har värvat 31-årige Martin Olsson på ett kontrakt fram till 30 juni i år.
– Att få representera sin hemstad där man är uppväxt är en skön känsla, säger Olsson.

Just nu spelas ingen tävlingsfotboll i Sverige, men Helsingborgs IF har ändå gjort klart med vänsterbacken Martin Olsson, med 48 landskamper för Sverige på meritlistan. Olsson har inte spelat match på över ett år på grund av en tung skada, och ser fram emot att få fart på karriären igen med ett korttidskontrakt hemma i Helsingborg.

– Att få representera sin hemstad där man är uppväxt är en skön känsla. Jag vill bara spela fotboll och komma igång rejält så kontraktet kommer inte påverka klubben. Detta gör jag mer för fotbollen. Min familj, vänner och kusiner är härifrån så det var ganska enkelt beslut, säger Martin Olsson.

– Vi förstår att det kan ses märkligt att ta in en spelare i denna situation. När vi får möjligheten att ta in en spelare som Martin Olsson utan att det påverkar vår ekonomi tar vi den möjligheten. Vi är mycket glada för Martins generositet i detta fall och att vi kunnat hitta en överenskommelse där både han hjälper oss och vi honom, kommenterar Robin Lundgren, administrativ chef i klubben.

Läs mer på Helsingborgs IF:s webbsida.

Foto: Anna Berg, hif.se