Nyheter

Chevron
Mehmed Dresevic till AFC

Mehmed Dresevic till AFC

Efter fjolårssäsongen meddelade Mehmed Dresevic att han skulle ställa skorna på hyllan. Istället skulle fokus ligga på det civila jobbet och lillebrorsans karriär. Nu har han skrivit på ett ettårskontrakt med AFC Eskilstuna.

Efter att återigen ha hjälpt Norrby kvar i Superettan meddelade Mehmed ”Medi” Dresevic att spelarkarriären var över. Jobbet som projektingenjör skulle nu få komma i första hand och dessutom ville han testa på att arbeta som agent. Hans lillebror, Ibrahim, tillhörde IF Elfsborg och ”Medi” ville försöka hjälpa honom att nå utomlands. Bara några månader spelar Ibrahim Dresevic i Holländska Heerenveen och storebror ”Medi” har skrivit på för AFC Eskilstuna. Saknaden till att själv spela blev för stor.

”Medi” hörde av sig till AFC:s tränare Nemanja Miljanovic, som han känner sedan tidigare, och ”Mance” bjöd in honom till att vara med i träningsmatchen mot Syrianska. På mittbackspositionen imponerade Dresevic så mycket att han erbjöds ett ettårskontrakt. Nu har boråsaren åkt med truppen till Turkiet och förbereder sig för sin första allsvenska säsong.

– Drömmen har alltid varit att spela i Allsvenskan, och nu har man fått den här möjligheten och då tackar man inte nej till den, säger han till klubbens hemsida.

Och han har kommit in i truppen på en gång.

– Det är ett fantastiskt gäng, där jag redan känner mig hemma med grabbarna. Sedan är jag oerhörd tacksam över att få den här möjligheten, att få jobba med ”Mance”, Jawad och resten utav ledarstaben, och att få spela fotboll på den absolut högsta nivån i Sverige, så allt känns fantastiskt bra, säger han.

FOTO: Bildbyrån