MFF fortsatt serieledare efter tre nya poäng

På ett regnigt Stora Valla tog MFF tre nya poäng och behåller därmed positionen som serieledare. På Grimsta IP hämtade BP upp ett tvåmålsunderläge och kvitterade på övertid.

Degerfors IF – Malmö FF 1-2

På ett regnigt Stora Valla var hemmalaget Degerfors i stort behov av poäng i bottenstriden i Allsvenskan, men trots en bra insats räckte det inte mot serieledarna. Malmö FF gjorde inte sin vassaste match på säsongen men lyckades trots det bärga med sig tre poäng hem till Skåne. Stefano Vecchia var den som inledde målskyttet i slutet av första halvlek. Utökningen kom i den andra helvleken genom Sergio Pena. Med drygt tio minuter kvar av matchen bjuder man in hemmalaget genom ett reduceringsmål i den 79:e minuten av Diego De Jesus Ballestero men lyckas spela av matchen och ta med sig tre poäng hem till Malmö. Därmed behåller de himmelsblå förstaplatsen i tabellen även efter denna omgång.

BP – IFK Norrköping: 2-2

IFK Norrköping kom till Grimsta IP i jakt på poäng som skulle ta dem närmare den allsvenska toppen. Samtidigt är BP i behov av poäng för att säkra ett allsvenskt kontrakt till nästa säsong. Men det var gästerna som startade starkast. I en stark första halvlek var det Isak Sigurgeirsson som spräckte nollan och gav Peking ledningen. Tio minuter senare utökade Carl Björk ledningen genom matchens andra mål. När domaren blåste av första halvlek var ställningen 2-0. Men i andra halvlek var det ett avvaktande Peking som drog ner på tempot och lät BP komma in i matchen. I den 59:e minuten reducerade Oscar Pettersson. Flera chanser fanns i den andra helvleken för BP att kvittera men det såg länge ut att bli en hemmaförlust för BP. Men på tilläggstid klev Nikola Vasic upp i straffområdet och cykelsparkade in 2-2 till BP vilket ger en viktig poäng för att skapa avstånd till botten.