MFF vinnare i mesta mästarmötet

Malmö FF, Hammarby, Elfsborg och IFK Värnamo plockade tre poäng i måndagens allsvenska matcher.

Malmö FF – IFK Göteborg 1-0
Anders Christiansen blev stor hjälte för Malmö FF när han satte matchens enda mål från straffpunkten. I en intensiv batalj mellan ettan och tvåan i den allsvenska maratontabellen var det hemmalaget som skapade de farligaste chanserna. Ola Toivonen hade ett skott i ribban men Christiansens elvametersspark gav tre poäng till MFF.

IK Sirius – Hammarby 0-3
Williot Swedberg gjorde sitt fjärde och femte mål för säsongen när Hammarby tog sin femte raka seger i inledningen av Allsvenskan. Nahir Besara stack emellan med att sätta en frispark i mål ur snäv vinkel.

IF Elfsborg – GIF Sundsvall 3-1
Per Frick gav Elfsborg ledningen, men på tilläggstid i den första halvleken knoppade Alexander Blomqvist in gästernas kvittering. Med kvarten kvar hoppas Alexander Bernhardsson in för hemmalaget och tio minuter senare satte han ledningsmålet innan Jacob Ondrejka spikade slutresultatet två minuter senare.

IFK Värnamo – Degerfors IF 2-0
Efter två oavgjorda och två förluster fick IFK Värnamo äntligen fira sin första seger i Allsvenskan. Oscar Johansson satte 1-0 efter sex minuter och i den andra halvleken gjorde Markus Antonsson 2-0. Tre poäng till IFK Värnamo och femte raka förlusten för Degerfors i inledningen av Allsvenskan.