Nyheter

Chevron
Mitov Nilsson klar för IK Sirius

Mitov Nilsson klar för IK Sirius

Den förre guldmålvakten är tillbaka i Sverige. David Mitov Nilsson spelar i IK Sirius nästa säsong.

2015 var David Mitov Nilsson en av pusselbitarna i det IFKNorrköpingslag som spelade hem klubbens första SM-guld sedan 1989. Efter en tur i Norge och Sarpsborg är han nu tillbaka i Sverige. Målvakten har skrivit ett kontrakt somsträcker sig till sommaren 2024.

– Jag ser fram emot att vi ska göra ett ännu bättre år än vad vi gjorde i fjol. Det känns som att Sirius var på väg mot något riktigt bra med sitt spelsätt, vi vill nog förfina det och bli ännu vassare både framåt och bakåt. På det sättet kan vi förhoppningsvis ta ännu fler poäng och få en högre placering, säger han till siriusfotboll.se.

Under den senaste säsongen var han statistiskt en av de bästa målvakterna i den norska högstaserien. Och han vet vad han erbjuder laget och supportrarna han spelar för.

– De kan förvänta sig ett tryggt målvaktsspel. Jag kommer göra allt jag kan för laget såklart. För min del sätter jag inte mig själv först, utan det är klubben och tre poäng som är det viktigaste hela tiden. Jag ser fram emot att få möta dem, säger han.

Ola Andersson, sportchef i IK Sirius, är glad att det löst sig med Mitov Nilsson.

– David är en målvakt som vi känner väl. Han är en erkänt duktig målvakt som håller en hög skandinavisk nivå och vi är glada över att han vill komma till Sirius. I meritlistan finns bland annat ett SM-guld från 2015 och statistiskt var han en av de absolut bästa målvakterna i Eliteserien under 2020, säger han till klubbens hemsida.

FOTO: Bildbyrån