Nyheter

Chevron
Mjällby och Lantz går skilda vägar efter säsongen

Mjällby och Lantz går skilda vägar efter säsongen

Marcus Lantz har lett nykomlingen Mjällby AIF till nytt kontrakt i Allsvenskan. Nästa år väljer dock klubben och tränaren att gå skilda vägar.
– Vi skrev inför 2020 ett 1+1 kontrakt där vi nu, tillsammans, kommit fram till att det är bäst för oss båda om vi inte förlänger över 2021, kommenterar Lantz.

För två år sedan vann Mjällby AIF Ettan Södra. Första året tillbaka i Superettan resulterade sedan i en andraplats och allsvenskt avancemang. Nu har laget säkrat nytt kontrakt i högsta serien, men till nästa år går man vidare utan huvudtränaren Marcus Lantz.

– Vi är såklart nöjda med det resultat ledarteamet och spelartruppen har åstadkommit på planen 2020. När vi däremot ser framåt och formar den organisation som vi tror är rätt för att vi som klubb ska ta nästa steg, har vi kommit fram till att Marcus arbetssätt inte passar optimalt. Vi väljer därför, i samförstånd med Marcus, att inte förlänga vårt avtal till 2021, säger klubbchefen Fredrik Danielsson.

– Jag är tacksam och stolt över min tid i Mjällby AIF och det resultat vi åstadkommit. Vi skrev inför 2020 ett 1+1 kontrakt där vi nu, tillsammans, kommit fram till att det är bäst för oss båda om vi inte förlänger över 2021. Det finns inga hard feelings utan vi skiljs som vänner, kommenterar Lantz.

Läs mer på maif.se.

Foto: bildbyrån