Nyheter

Chevron
Molins återvänder till Malmö

Molins återvänder till Malmö

Malmö FF har gjort klart med anfallaren Guillermo Molins, som därmed är klar för sin tredje sejour i klubben.
– Det ska bli en stor ära att äntligen få spela för Malmö FF igen, säger 29-åringen.

Efter en tids rykten är det nu klart att Guillermo Molins återvänder till regerande svenska mästarna Malmö FF. Den 29-årige anfallaren ansluter närmast från grekiska Panathinaikos.

– Det ska bli en stor ära att äntligen få spela för Malmö FF igen. Jag känner supportrarna och de känner mig. De vet vad de kommer att få. Det ska bli otroligt stort att kliva in på Stadion igen och spela. Det är faktiskt inte många känslor som slår det, säger Molins till mff.se.

Molins gör nu sin tredje vända i Malmö efter att tidigare ha vunnit SM-guld med klubben både under sejourerna 2005-2011 och 2013-2016. Däremellan har han hunnit med spel för Anderlecht och Real Betis samt Beijing Renhe och Panathinaikos.

– Framför allt under tiden i Grekland har han visat att han kan prestera på en hög nivå. Nu vill han hem och bidra. Han känns hungrig och är en spelare med stort MFF-hjärta, kommenterar sportchefen Daniel Andersson.

Anfallaren, som även kan användas på mittfältet, väntas dock inte vara i full träning med laget förrän om några veckor.

– Under våren har han spelat med en mindre skada. Vi måste ha tålamod i arbetet med att bygga upp hans fysiska status. När han väl börjar spela ska han kunna visa sin kapacitet, säger Daniel Andersson.

Guillermo Molins kontrakt med Malmö FF sträcker sig till och med säsongen 2021.