Nyheter

Chevron
Morsay: ”Jag är jättesugen att komma in och konkurrera”

Morsay: ”Jag är jättesugen att komma in och konkurrera”

Jonathan Morsay missade hela vårsäsongen på grund av skada. Nu är GIF Sundsvall-mittfältaren snart redo för spel igen.
– Jag är jättesugen att komma in och konkurrera, säger han.

Jonathan Morsay är en av alla spelare ur egna leden som kommit fram i GIF Sundsvall under de senaste åren. Efter 27 matcher förra säsongen, varav 15 från start, har 2018 varit en besvikelse hittills då han missat hela vårsäsongen med skador i baksida lår.

Nu är han tillbaka på träningsplanen och lär vara redo för spel när Allsvenskan drar igång igen i början av juli.

– Förmodligen kan jag inte spela 90 minuter redan mot Östersund (träningsmatch nästa vecka), men säkert ett kortare inhopp. Jag är jättesugen att komma in och konkurrera. Det kommer vara svårt eftersom jag varit borta ett tag och många har gjort det bra på positionerna jag spelar, men det har gått bra på träningarna, säger Morsay till ST.nu.

Från sidan har 20-årige Morsay fått se GIF Sundsvall prestera bättre än ifjol, då man precis klarade sig undan kvalplats i sista omgången. Nu ligger laget, anförda av Romain Gall, Linus Hallenius och David Batanero, på nionde plats i tabellen efter flera bra insatser, och en eller två matcher färre spelade än övriga lag.

Morsay tror att det kommer bli svårt att slå sig in i startelvan, men ser fram emot att konkurrera igen efter en lång skadefrånvaro som ändå inte varit allt för nedslående.

– Ska jag vara ärlig har det inte varit så jobbigt som jag trodde. Självklart är det tråkigt att kolla på träningarna uppifrån gymmet men jag har ändå känt att jag är en del av laget. Vi är starkare som lag i år och har bättre sammanhållning, säger Jonathan Morsay.