Nyheter

Chevron
Nahir Besara tillbaka i Örebro SK

Nahir Besara tillbaka i Örebro SK

Efter ett och ett halvt år i Saudiarabien och på Cypern återvänder Nahir Besara till ÖSK. Kontraktet gäller över säsongen 2020.

Mittfältaren kom till Örebro SK 2016 och hade två och en halv fina säsonger i klubben. Han gjorde 24 mål och 22 assist under sin senaste sejour i klubben. Nu hoppas han kunna fortsätta på inslagen väg.

– Jag är verkligen glad att vara tillbaka. Örebro är som hemma för mig. Jag känner många av spelarna och människorna i föreningen. Det är en fin klubb, och jag värdesätter Axel väldigt högt. Dessutom har supportrarna alltid varit grymma, jag vet att de har visat att de vill ha mig här och jag ser fram emot att få visa dem den fotboll jag kan spela. Klubben är i ett spännande läge och en sak som sticker ut sedan sist jag var här är att de har en ännu tydligare satsning med många unga, lovande spelare, säger Besara till oskfotboll.se.

Axel Kjäll, lagets manager, är glad att det löst sig med Besara.

– Det känns väldigt bra att kunna hälsa Nahir välkommen tillbaka till ÖSK. Det är en av allsvenskans bästa offensiva spelare och en fantastisk människa som vi känner väl från hans tidigare sejour hos oss. Vi får en poänggörare, en grym passningsfot och en spelare som är väldigt taktiskt skicklig såväl offensivt som defensivt. Han kommer tillföra mycket både på och utanför planen med sina ledaregenskaper, säger han till klubbens hemsida.

Kontraktet är skrivet över säsongen 2020, men både Besara och klubben öppnar för att det skulle kunna bli mer långsiktigt än så.

FOTO: Bildbyrån