Nyheter

Chevron
Nanne Bergstrand avgår som huvudtränare

Nanne Bergstrand avgår som huvudtränare

Nanne Bergstrand ledde i helgen Kalmar FF till nytt kontrakt i Allsvenskan. Nu lämnar han rollen som huvudtränare för klubben.

Kalmar FF slog Jönköpings Södra i kvalet till Allsvenskan och säkrade därmed spel i den högsta serien för 18:e säsong i rad. Men när seriespelet startar nästa säsong är det inte Nanne Bergstrand som leder laget från sidlinjen.

– Jag är väldigt tacksam över att ha fått vara med ytterligare en säsong i Kalmar FF och att vi lyckades reda upp den jobbiga situationen. Under en säsong där bara tre spelare startat mer än 70% av matcherna har gruppen gjort det fantastiskt bra. Trots motgångarna har spelarna hela tiden jobbat hårt och försökt göra sitt bästa. Vi avslutade starkt de åtta sista matcherna med endast en förlust, vilket blev avgörande i slutändan. Samtidigt känner jag en stor tillfredställelse och glädje att jag fått chansen och jobba med väldigt bra ledare runt omkring mig. Att vi också förlänger Kalmar FF:s svit i Allsvenskan är fantastiskt. Nästa år går föreningen in på sin 18:e allsvenska säsong i rad. Något endast fyra klubbar i Allsvenskan har lyckats med. En väldigt stark prestation av en elitförening i en så pass liten stad som Kalmar, säger han till klubbens hemsida.

Men han försvinner inte helt från klubben. Han och sportchefen Jörgen Petersson jobbar för att han ska få en annan roll i föreningen.

– Jag känner nu att det är dags för mig att ta ett kliv tillbaka och släppa fram någon annan i chefstränarpositionen. Samtidigt har vi påbörjat en diskussion för att se om vi kan fortsätta samarbetet där jag verkar i en annan roll i föreningen, säger Bergstrand.

Sportchef Petersson är givetvis nöjd över att klubben säkrade kontraktet.

– Det jobbet som gjorts under året där vi klarat allsvensk status har Nanne en väldigt stor del i. Han har hanterat en oerhört komplex situation under året och skapat ett lugn och en tro. Det har varit helt avgörande. De sista matcherna har vi hittat vägar att plocka poäng där hela fotbollssverige hade räknat ut oss. Vi hamnade sedan i ett kval där jag tycker att vi ganska tydligt manövrerade ut Jönköpings Södra över två matcher. Nu kommer vi fortsätta dialogen med Nanne och se till att föreningen även fortsättningsvis har möjlighet att dra nytta av hans stora erfarenhet, säger han till klubbens hemsida.

FOTO: Bildbyrån