Nyheter

Chevron
Nanne Bergstrand lämnar Kalmar

Nanne Bergstrand lämnar Kalmar

Under onsdagen meddelade Kalmar FF och Nanne Bergstrand att huvudtränaren, som varit sjukskriven sedan i somras, säger upp sitt avtal.
– Det viktigaste för oss är att han återhämtar sig och ska vara den Nanne som han vill vara. Vi accepterar hans uppsägning och stänger inga dörrar för framtiden, säger klubbdirektören Mattias Rosenlund.

I somras bytte Kalmar FF huvudtränare från Nanne Bergstrand till Henrik Rydström, då Bergstrand sjukskrivits på grund av utmattningsdepression. Idag meddelade man vid en presskonferens att Bergstrand sagt upp sitt avtal med KFF.

– Han har valt att säga upp sin tjänst som chefstränare i Kalmar FF, vilket är något som vi såklart accepterar. Det viktigaste för oss är att han återhämtar sig och ska vara den Nanne som han vill vara. Vi accepterar hans uppsägning och stänger inga dörrar för framtiden, säger Kalmars klubbdirektör Mattias Rosenlund enligt fotbollskanalen.se.

Bergstrand, som förde Kalmar till klubbens första SM-guld 2008 och tog Hammarby tillbaka till Allsvenskan 2014, vill även han hålla framtiden öppen, även om han säger att han just nu inte har energin att leda KFF som chefstränare 2019.

– Jag stänger inga dörrar, inte ens under 2019 om någon vill utnyttja min fotbollskunskap och kompetens eller inom andra områden. Jag har inte stängt några dörrar för att bli chefstränare i framtiden. Det är dumt att göra när man har varit borta ett tag.

– Samtidigt är jag tacksam över allt stöd jag fått av supportrar i Kalmar FF och i Hammarby, men även från andra människor som har hört av sig. Det finns mycket kärlek i världen, säger Nanne Bergstrand.