Nyheter

Chevron
Nanne Bergstrand tillbaka i Kalmar FF

Nanne Bergstrand tillbaka i Kalmar FF

Guldtränaren från 2008 återvänder till klubben ännu en gång. Det här blir hans fjärde sejour i Kalmar FF som tränare.

Nanne Bergstrand har skrivit på för 1+1 år och kommer vara den som har hand om träningarna från och med den åttonde januari.

– Det känns fantastiskt roligt att vara tillbaka i Kalmar FF och jag ser verkligen fram emot att sätta igång. Jag är väl medveten om uppgiften i att vara med och skapa stabilitet i föreningen. Det ska bli väldigt kul att jobba ihop med de personer som nu finns i verksamheten och tillsammans ska vi skapa ett starkt ledarteam som vill samma sak. Jag vill vara med och förmedla min kunskap till spelare och tränare där vi hela tiden tar steg framåt och gör det som är bäst för Kalmar FF, säger Bergstrand till kalmarff.se.

Jonas Persson, ordförande i Kalmar FF, berättar också på klubbens hemsida hur tankarna gått kring valet av ny huvudtränare.

– Föreningen är inne i ett förändringsarbete med omorganisation och fokus på kostnadsbesparingar. Styrelsen bedömer att vi säsongen 2020 behöver stabilitet och trygghet i den sportsliga verksamheten. Vi har därför beslutat att prioritera en tränare som väl känner föreningen och som tidigare varit med om att utifrån knappa resurser bygga upp ett starkt och konkurrenskraftigt lag. 2020 kommer för Kalmar FF handla om att hänga kvar i allsvenskan samtidigt som arbetet med att stabilisera ekonomin fortgår. Nanne är den tränare som är mest lämpad för detta uppdrag, säger han.

FOTO: Bildbyrån