Nyheter

Chevron
Nedräkning: ”Byggt väggar, golv och tak”

Nedräkning: ”Byggt väggar, golv och tak”

Med flera rutinerade pjäser borta byggs ett nytt IK Sirius. Bland annat är Moses Ogbu ny lagkapten.
– Han är kanske den största ledaren på planen i vårt lag, säger vice-kaptenen Christer Gustafsson till Sirius webbsida.

Niklas Busch Thor, Ante Björkebaum och Ante Eriksson har lagt skorna på hyllan. Dessutom har Kim Skoglund lämnat klubben och skrivit på för GIF Sundsvall. Det är bara några av spelarna som varit med på Sirius resa upp i Allsvenskan de senaste åren, och som när man går in i 2018 inte längre finns kvar.

Tränaren Kim Bergstrand, tillsammans med Thomas Lagerlöf, sitter dock fortfarande kvar på bänken. När Bergstrand nu går in på sin sjunde säsong i klubben är det ombyggnation som gäller.

– Det har ju ändrats en del, så är det ju, men det finns fortfarande rätt så många spelare kvar från tidigare år. Men vi har fått jobba mer med att bygga väggar, golv och tak; grunder, konstatera Bergstrand i en intervju med Sirius sida på SvenskaFans.com.

– Truppen är lite annorlunda sammansatt. Om man ser ledarskapsmässigt och grunden för Sirius så är den kanske lite svagare genom att Niklas försvunnit, Kim och Nisse och Anderssons och så. Däremot tycker jag kanske att vi har lite bredare kompetens. Lite föryngring, vilket kan vara positivt, säger Kim Berstrand.

Bland nyförvärven märks Abdul Razak och Omar Eddahri, samt skottvillige Charbel Georges som hämtats från Syrianska FC. När Sirius nu föryngrar är det Moses Ogbus tur att dra på sig kaptensbindeln som den naturlige frontfiguren.

– ”Mo” känns som ett självklart val som kapten. Han är kanske den största ledaren på planen i vårt lag, är duktig på att visa vägen, och det märktes på hösten när han inte var med. Han är också väldigt omtyckt i laget, säger Christer Gustafsson till Sirius webbsida.

Ogbu anslöt till Sirius för första gången 2010, och efter en kort sejour i Jönköpings Södra är han tillbaka på Studenternas IP permanent sedan 2017.

– Det känns bra, det ska bli kul. Som lagkapten ska man vara en länk mellan gruppen och tränarna, och jag har bra kontakt med många i laget och brukar snacka med dem mycket även utanför planen. Dessutom kommer jag ju att ha en assistent som CG vid min sida, säger Moses Ogbu.

Placering 2017:
Slutade 7:a i Allsvenskan

Spelare in: Charbel Georges, Axel Björnström, Tim Björkström, Gustav Nyberg, Henry Offia, Mauricio Albornoz, Omar Eddahri och Abdul Razak

Spelare ut: Johan Andersson, Alexander Nilsson, Diego Montiel, Andreas Eriksson, Niklas Busch Thor, Ante Björkebaum, Jakob Bergman, Gustav Thörn, Kyria Kambusi, Lukas Jonsson, Zackarias Faour och Kim Skoglund

Källa övergångar: fotbolltransfers.com