Nyheter

Chevron
Nedräkning: ”Finns mycket att skruva på”

Nedräkning: ”Finns mycket att skruva på”

Efter åtta år med Peter Gerhardsson vid rodret går BK Häcken i år in på sin andra tränare på kort tid.
– Det gäller att befästa det som har gjorts bra i flera säsonger, säger nye tränaren Andreas Alm.

BK Häcken spelar Europa League-kval i år efter att ha kommit fyra i Allsvenskan 2017. Men efter att Mikael Stahre byggt vidare på Peter Gerhardssons långa gärning i klubben är det nu Andreas Alm som tar laget in i den nya säsongen.

Häcken inledde försäsongen med att inte släppa in mål på sina sex första tränings- och cup-matcher, även om det till slut blev uttåg i Svenska Cupens kvartsfinal.

– Micke hade stor impact på laget ifjol och Peter har haft det i många säsonger. Så det gäller att befästa det som har gjorts bra i flera säsonger, även ifjol förstås, och sedan utveckla små bitar, säger Andreas Alm under Allsvenskans upptaktsträff i ett klipp som kan ses på fotbollskanalen.se.

Häcken har en av de äldsta trupperna i Allsvenskan, men lutar sig ändå mot många unga spelare från de egna leden i startelvan. Adam och Joel Andersson samt Daleho Irandust har alla kommit fram de senaste åren.

– Det finns mycket att skruva på. Det finns spelare som inte spelat så mycket i Allsvenskan tidigare som behöver bidra under säsongen på en ny nivå för dem. Men vi tror att de kan slå i taket och göra det riktig bra och ge oss energi på så sätt, säger Alm.

Centralt i planen har Häcken en rutinerad bas med Peter Abrahamsson (29) i målet, Rasmus Lindgren (33) i mittförsvaret och Erik Friberg (32) och Alexander Faltsetas (30) på innermittfältet.

– Det är viktigt med vår ryggrad. Peter har stått i de flesta matcherna, sedan våra mittbackar med Rasmus som kapten, och Erik och Alexander Faltsetas. Det är viktigt att de finns runt de här unga spelarna, säger Andreas Alm.

Placering 2017:
Slutade 4:a i Allsvenskan

Spelare in: Karl Bohm, Alexander Angelin, Johan Hammar och Viktor Lundberg

Spelare ut: Mohammed Abubakari, Alexander Farnerud, Mathias Ranegie, David Engström, Jakob Lindström, Egzon Binaku och Albin Skoglund

Källa övergångar: fotbolltransfers.com