Nyheter

Chevron
Nedräkning: ”Jag är nyfiken på oss”

Nedräkning: ”Jag är nyfiken på oss”

GIF Sundsvall hoppas att ett starkare kollektiv ska lyfta laget under Joel Cedergrens andra hela säsong som huvudtränare i klubben.
– Vi börjar få någonting gemensamt, konstaterar Cedergren.

I den sista omgången förra året blev det klart att GIF Sundsvall klarade sig undan kval. Mycket har dock hänt sedan den 3-0-segern borta mot IFK Göteborg, även om målskyttarna David Myrestam, Peter Wilson och Linus Hallenius alla finns kvar i klubben.

Några av de som lämnat är viktiga kuggar som Eric Larsson, Lars Krogh Gerson och Marcus Danielsson. Joel Cedergren, som är inne på sin andra hela säsong som ensam huvudtränare, hoppas att laget som helhet ändå kan lyfta i år.

– Jag är nyfiken på oss, hur det ska se ut. Efter förra året blev vi av med många spelare, vi har många spelare som kommit in, så angående hur vi står oss så hoppas jag och tror att vi är bättre än förra året, säger han i en intervju med TV4 Fotbollskanalen.

– Jag vill också se ett lag som är bättre på hösten än på våren, alltså ett lag som växer och utvecklas. Jag tycker också att vi har en styrka i vårt kollektiv. Vi har en grupp som drar åt samma håll och som är beredd att jobba väldigt hårt. Vi har spelare som förstår spelet på samma sätt mer och mer längs vägen. Vi börjar få någonting gemensamt.

Till sin hjälp i ledarstaben har Cedergren bland andra spanjoren Ferran Sibila. Just det spanska spåret har Sundsvall utforskat under den sista tiden. På backsidan finns Carlos Garcia och Samuel de los Reyes Domingues, och på mittfältet huserar nyförvärvet Juanjo Ciercoles och David Batanero, som imponerade förra året.

– Batanero är en jättebra fotbollsspelare. Han har fått en vapendragare bredvid sig, en ny spanjor som är en defensivt väldigt skicklig spelare, så det är ett bra komplement. Den lagdelen är vi stark i, tycker vi, säger Joel Cedergren.

Placering 2017:
Slutade på 13:e plats i Allsvenskan

Spelare in: Juanjo Ciercoles, Chidi Omeje, Kim Skoglund, Samuel de los Reyes Domingues, Christian Rubio Sivodedov, Alireza Haghighi och Jonathan Tamimi

Spelare ut: Eric Larsson, Jaudet Salih, Kristinn Steindorsson, Kristinn Freyr Sigurdsson, Smajl Suljevic, Sebastian Rajalakso, Lars Krogh Gerson och Marcus Danielsson

Källa övergångar: fotbolltransfers.com

[relaterte_artikler/]