Nyheter

Chevron
Nedräkning: Nystart för Örebro SK

Nedräkning: Nystart för Örebro SK

Efter en höst i ingenmansland ska Örebro SK hitta rätt riktning med Axel Kjäll på tränarposten.
– Vi måste hitta ett sätt att spela och vara som är hållbart över hela säsongen, säger Kjäll under Allsvenskans upptaktsträff i ett klipp som går att se på fotbollskanalen.se.

I höstas blev det klart att karismatiske tränaren Alexander Axén inte skulle förlänga sitt kontrakt med Örebro SK. När det dessutom kom fram att klubben skulle låta dåvarande assisterande tränaren Axel Kjäll ta över huvudansvaret valde man att göra bytet där och då.

Efter tränarskiftet blev det tre segrar och sex förluster för ÖSK, och i år hoppas man på en stabilare väg framåt när Kjäll gör sin första hela säsong som huvudtränare på Behrn Arena.

– Det är en hel del saker som har varit likt tidigare år, sedan är det en hel del saker som är nytt. Det har varit en bra tid, vi har haft bra träningar och ett helt okej cupspel, så det har känts bra, förklarar Axel Kjäll under upptaktsträffen.

– Om man zoomar in på slutet så var det nog lite slut på bensin. Vi säkrade kontraktet med x antal omgångar kvar och efter det hade vi svårt att hitta energi. Det är klart att vi måste hitta ett sätt att spela och vara som är hållbart över hela säsongen och utvecklas varje dag för att bli bättre.

Under försäsongen i år har man testat ett 3-4-3-spel, som bland annat tog laget till kvartsfinal i Svenska Cupen. En av nyckelfigurerna lär bli Nahir Besara, som kom förra året placerade sig högt i Allsvenskans poängliga, alltså kombinerade mål och målgivande passningar.

– Han har en central roll, framför allt i vårt anfallsspel. Han ligger bakom mycket i form av mål och assist. Han har också utvecklat sin roll utanför planen och tar ett fantastiskt ansvar för gruppens utveckling framåt, säger Kjäll om Besara.

Placering 2017:
Slutade på 11:e plats i Allsvenskan

Spelare in: Albin Granlund, Daniel Björnquist, Mathias Karlsson och Simon Amin

Spelare ut: Petteri Forsell, Maic Sema, Patrik Haginge, Logi Valgardsson, Ferhad Ayaz, Damien Plessis, Jonathan Lundberg och Anton Fagerström

Källa övergångar: fotbolltransfers.com