Nyheter

Chevron
Nedräkning: ”Ska bevisa motsatsen”

Nedräkning: ”Ska bevisa motsatsen”

Trelleborgs FF har klättrat två divisioner på tre år. Tränaren Patrick Winqvist ser nu fram emot den högsta utmaningen.
– Vi ska göra vårt jobb för att bevisa motsatsen hela tiden, säger Winqvist om att laget under upptaktsträffen tippades att åka ur, i ett klipp som går att se på fotbollskanalen.se.

Patrick Winqvist skrev nyligen på ett nytt tvåårskontrakt med Trelleborgs FF. Under tränarens tre första år i klubben har man gått från division 1 till Allsvenskan, och nu väntar alltså den hittills största utmaningen.

– Den är den tuffaste under min tid. Vi är på högsta nationella nivå, man kan inte nå längre i Sverige. Det innebär ju också att vi får möta de bästa, och det är en jävla utmaning. Är vi redo för det? Det får vi se under matcherna, säger Winqvist till trelleborgsff.se.

– Vi kommer vara redo under perioder, och det gäller att vara det under lång tid. Det är en utmaning, men det är tacksamt att få nya utmaningar när man jobbar med idrott.

Under Allsvenskans upptaktsträff presenterades journalisternas tippade sluttabell, och i den hamnar nykomlingen TFF på 15:e plats.

– Vi har förväntningarna, återigen, att vi ska överträffa förväntningarna som andra har. Vi har varit nederlagstippade alla tre åren men ändå har vi gått upp två serier. Nu står vi här och jag förmodar att alla tänker att de ät ett bottenlag. Det får vi acceptera, men det är vi själva som påverkar situationen mest och vi ska göra vårt jobb för att bevisa motsatsen hela tiden, säger Winqvist.

Trelleborg var hemmastarka förra året och trots att man tappat flera rutinerade spelare som Kristian Haynes, Magnus Andersson och målvakten Fredrik Persson – även om Marko Johansson vaktade kassen förra säsongen – hoppas Winqvist att man fortfarande kan göra hemmaplanen Vångavallen till ett fort.

– Vångavallen är en styrka för oss, vi har också många spelare som har sina bästa år framför sig och detta är ett av de åren, säger Patrick Winqvist enligt Sydsvenskan.

Nyförvärvet Deniz Hümmet (Gefle IF), som väntas få mycket speltid speciellt på topp sedan Salif Camara Jönsson åkt på en allvarlig skada, understryker det Winqvist säger i en intervju med klubbens webbsida.

– Jag tror inte man ska sätta för höga mål, men jag har inga tvivel alls om att vi kommer klara oss bra. Vi ska ta jobbet varje helg och sen får vi se var vi hamnar. Sen är TFF väldigt starka på hemmaplan, de förlorade bara en match, och jag tror det är något att ta med sig att vi är jobbiga att möta på hemmaplan, säger Hümmet.

Placering 2017:
Slutade 3:a i Superettan, kvalade sig upp

Spelare in: Marko Johansson, Erik Andersson, Dennis Hadzikadunic, Sebastian Ohlsson, Victor Nilsson, Oscar Johansson, Lasse Nielsen, Deniz Hümmet och Óttar Magnús Karlsson

Spelare ut: Dino Islamovic, Kristian Haynes, Magnus Andersson, Fredrik Persson, Johannes Johansson och Robin Jacobsson

Källa övergångar: fotbolltransfers.com