Nyheter

Chevron
Nicklas Bärkroth klar för Djurgården

Nicklas Bärkroth klar för Djurgården

Djurgården har gjort klart med den 26-årige mittfältaren Nicklas Bärkroth. Han lämnar därmed polska Lech Poznan där han fått begränsad speltid under våren.

Nicklas Bärkroth slog igenom med dunder och brak när han 15 år gammal debuterade i en ligamatch med IFK Göteborg och blev Allsvenskans yngsta spelare genom tiderna.

Han flög upp till Stockholm under morgonen och ska tillbaka till Polen under kvällen. Valet av klubb känner han sig nöjd med.

– Jag känner mig trygg i valet av Djurgården och ser fram emot detta året mycket, säger han till klubbens hemsida.

Nicklas Bärkroth lämnade svensk fotboll och IFK Norrköping i fjol då han flyttade till Polen. 15 matcher under hösten ersattes med mindre speltid under våren och ett klubbyte behövdes.

– Det har vuxit fram under en period här nu och jag fick inte riktigt ut det jag ville av mitt spel i Polen. Jag fick det inte riktigt att lossna. Och jag känner att jag är i den åldern där jag måste spela matcher för att fortsätta utvecklas i den riktning jag vill. Kom fram tillsammans med Lech Poznan att vi skulle hitta en annan lösning och så dök det här upp vilket kändes kanon, säger han.

Med över 100 allsvenska matcher kommer han bidra med rutin till Djurgårdens lagbygge. 

– Jag ska spela mitt spel som jag gjort hela min karriär. Försöka vara en offensiv kraft som även hjälper laget defensivt och jobbar stenhårt. Det är väl det jag känner är  mitt signum, säger han i klubbens presentationsvideo.