Nyheter

Chevron
Noel Mbo till Helsingborg

Noel Mbo till Helsingborg

Efter att ha provspelat för Helsingborgs IF under februari har nu den 19-åriga anfallaren Noel Mbo skrivit på för klubben.

Noel Mbo är uppvuxen i England och har tillhört Charlton Athletic, men spelat för Gillingham i den tredje högsta divisionen. Han provspelade med HIF under februari och deltog bland annat i lagets träningsmatch mot Östers IF.

Nu har han skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över tre år och han kommer spela med nummer 36.

– Jag fick nummer 36 i min första professionella fotbollsmatch, sedan dess har det varit mitt favoritnummer. Dessutom blir tre plus sex nio och jag är ju anfallare, säger han till HIF:s hemsida.

Per-Ola Ljung, tränare, ser Mbos styrkor i bollbehandling och i 19-åringens kraftfullhet. Spelaren själv ser mest framemot att komma igång.

– Det känns jättebra att vara här. Jag har varit här tidigare och det gör mig ännu gladare att jag får komma tillbaka. Jag förväntade mig inte det jag fick se förra gången jag var här. Spelarna, träningarna och spelstilen imponerade på mig så jag förklarade detta för folk där hemma som hjälpte mig att fatta rätt beslut, vilket jag känner att jag gjort nu. Det blir första gången jag spelar på en så stor arena som Olympia och jag har hört att supportrarna är galna, på ett positivt sätt, så jag ser fram emot att få uppleva det och göra mål här, säger han.

FOTO: Bildbyrån