Nyheter

Chevron
Nominerade till Månadens Spelare och Tränare i juli

Nominerade till Månadens Spelare och Tränare i juli

Magnus Eriksson, Antonio Colak och Veljko Birmancevic har nominerats till Månadens Spelare i Allsvenskan i juli. Rösta på din favorit till både Månadens Spelare och Tränare via länkarna i texten.

Nominerade till Månadens Spelare i juli:

Magnus Eriksson, Djurgården
För andra månaden i rad är Djurgårdens lagkapten nominerad till priset som månadens spelare. Laget fortsätter haka på i toppen och Eriksson har varit bärande i det titeljagande laget. Tre segrar och en oavgjord match är facit i juli. För Erikssons del har det blivit två mål och tre assist.

Antonio Colak, Malmö FF
MFF-lånet har verkligen hittat formen efter uppehållet. Fyra mål på tre spelade matcher i Allsvenskan och samtidigt tre mål i europakvalet. Kroaten leder skytteligan och kommer bli otroligt viktig om Malmö vill lyckas på två fronter. Juli var en fin månad för de himmelsblå. Efter förlusten mot IFK Norrköping blev det tre raka segrar och sammanlagt 11-0 i målskillnad.

Veljko Birmancevic, Malmö FF
Birmancevic har inte riktigt jobbat sig in i Malmö FF:s startelva ännu, men varje gång han får chansen från bänken händer det något. I mötet med Sirius fick han 30 minuter och gjorde ett mål. Mot Degerfors blev han inbytt i paus och satte två baljor och mot Mjällby tog han chansen när han fick chansen från start och gjorde ett av målen i 2-0–segern.

Rösta på din favorit.

artikel-juli-nominerade

Nominerade till Månadens Tränare i juli:

Milos Milojevic, Hammarby
Milojevic första tävlingsmatch slutade oavgjort mot Halmstads BK, men efter det är det idel segrar i Allsvenskan. I storsegern mot Degerfors gavs unge talangen Williot Swedberg chansen och tog den. I bortasegern mot ÖSK satte Mohanad Jeahze sitt första mål för klubben och när laget vände och vann mot IFK Norrköping satte nyförvärvet Björn Paulsen avgörandet.

Jon Dahl Tomasson, Malmö FF
Tre segrar och en förlust i juli blev det för danske Tomasson. Serieledarnas tränare har fått fart på sina nyförvärv och verkar än så länge kunna kombinera Allsvenskan med kvalspelet i Europa på ett bra sätt. Formen är fin och mot Mjällby fick vi se ett roterat Malmö FF göra det man skulle för att ta tre poäng.

Per-Mathias Högmo, BK Häcken
Efter att ha tagit över jumbolaget BK Häcken inför höstsäsongen har norrmannen Högmo fått fart på Hisingslaget. Tre raka segrar innan ett kryss mot Elfsborg avrundade julimånaden. Och det var inga lätta matcher som man plockade full pott i. AIK, IFK Norrköping och Kalmar FF fick se sig besegrade när Häcken har klättrat i tabellen.

Rösta på din favorit.

Utmärkelserna Månadens Spelare och Månadens Tränare i Allsvenskan och Superettan utses av Svensk Elitfotboll i samarbete med Unibet. Priset går till den spelare eller tränare som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden. Varje vinnare av Månadens Spelare och Månadens Tränare i respektive liga får 10 000 kronor vardera från elitfotbollens huvudsponsor Unibet skänka till ett samhällsengagemang klubben.

Månadens Tränare kommer att utses sju gånger per säsong i vardera liga. I juryn sitter samtliga 16 huvudtränare samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan eller Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna genom en omröstning på allsvenskan.se och superettan.se. En totalsumma räknas sedan samman där media, lagkaptener och supportrar står för varsin tredjedel och en vinnare utses.