Nyheter

Chevron
Nordin Gerzic avslutar karriären

Nordin Gerzic avslutar karriären

Efter över 300 matcher i Örebro SK:s tröja avslutar lagkaptenen Nordin Gerzic karriären efter säsongen.

Gerzic kom till Örebro SK från Eskilstuna City som junior och är spelaren med flest spelade matcher för ÖSK i klubbens historia. Nu har han bestömt sig för att ställa skorna på hyllan efter den pågående säsongen.

– Mitt beslut att avsluta karriären har vuxit fram under året. För mig är ÖSK som en familjemedlem och klubben ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Men jag känner mig färdig och det här beslutet känns rätt, säger Gerzic till klubbens hemsida.

Mittfältaren lämnade Örebro för IFK Göteborg 2012, men var snabbt tillbaka i Närke och spelade tillbaka laget till Allsvenskan. Den främsta meriten i vit-svart är annars tredjeplatsen i Allsvenskan 2010.

Med tre omgångar kvar av Allsvenskan är det redan klart att Örebro SK flyttas ner till Superettan efter årets säsong. Men Gerzic tror att klubben kommer klara sig bra utan honom.

– Jag är extremt stolt över vad jag har gjort under min fotbollskarriär. En spelare med min historia betyder såklart mycket för klubben men jag tror inte att ÖSK kommer ha svårt att klara sig utan mig. Nu blir det andra som får kliva fram och andra människor som får växa så som jag har vuxit, säger han.

Örebro SK spelar sin sista hemmamatch den 4 december och då planeras en hyllning av Gerzic på Behrn Arena.

FOTO: Bildbyrån