Norrköping besegrade Elfsborg

Fyra allsvenska lag har träningsmatchat under torsdagen. Norrköping slog Elfsborg med 3-1, Djurgården förlorade mot norskt motstånd och AFC Eskilstuna förlorade mot Västerås SK.

På Idrottsparken i Norrköping rivstartade hemmalaget IFK Norrköping. Nyförvärvet Sead Haksabanovic gjorde 1-0 från nära håll och ledningsmålet följdes upp av 2-0 från Jordan Larsson. Larsson nickade fint in ett inlägg från Johannes Vall.

IF Elfsborg drabbades tidigt av en skada då mittbacken Joakim Nilsson tvingades kliva av redan innan fem minuter var spelade av matchen. Boråsarna försökte reducera, men närmre än ett stolpskott kom man inte i den första halvleken.

I den andra halvan utökade Christoffer Nyman Pekings ledning ytterligare när han, framspelad av Erik Lindell, tryckte in bollen förbi Kevin Stuhr Ellegaard i Elfsborgs mål.

I slutminuterna reducerade Elfsborg när Jon Jönsson forcerade in bollen efter Alex Dyers hörna.

Båda lagen har nu spelat två matcher under försäsongen. Elfsborg förlorade mötet med New York Red Bulls under sitt träningsläger i Florida och IFK Norrköping förlorade sin första mot Linköping City.

För Djurgården innebar torsdagens möte med norska Kristiansund årets första match. Stockholmarna är just nu på träningsläger på Gran Canaria. Mötet med norrmännen slutade med förlust efter att Kristiansund gjort matchens enda mål i den 39:e minuten.

Den allsvenska nykomlingen AFC Eskilstuna storsegrare mot Syrianska (5-0) i förra veckan. Idag väntade nytt Superettan-motstånd. Den här gången gick det inte lika lätt. Istället var det Västerås SK som var det starkare laget och som vann matchen med 2-1.