Nyheter

Chevron
Norrköping säljer Moberg Karlsson till Sparta Prag

Norrköping säljer Moberg Karlsson till Sparta Prag

David Moberg Karlsson lämnar IFK Norrköping för tjeckiska topplaget Sparta Prag. Övergången blev officiell under måndagen.
– David har under sin tid i IFK utvecklats enormt på alla plan, konstaterar IFK-managern Jens Gustafsson.

Efter en tids rykten är det nu klart att IFK Norrköping säljer anfallaren David Moberg Karlsson till tjeckiska högstaligalaget Sparta Prag. 

– David har under året varit mycket betydelsefull för vårt stora silver som tar oss ut i Europa nästa säsong. Där ska vi fortsätta växa och attrahera spelare som vill prestera på en bra nivå, säger Pekings manager Jens Gustafsson till klubbens webbsida.

Moberg Karlsson anslöt till Norrköping från danska FC Nordsjälland sommaren 2016. Tidigare har han även representerat Sunderland och skotska Kilmarnock efter att ha slagit igenom i IFK Göteborg.

I år blev det tio mål och två assist på 29 matcher i Allsvenskan för 24-åringen när IFK Norrköping nådde en stark andraplacering i tabellen.

– David har under sin tid i IFK utvecklats enormt på alla plan. Det är återigen ett kvitto på att vår verksamhet är ypperlig för spelare att utvecklas i, säger Gustafsson.

Foto: bildbyrån