Nyheter

Chevron
Norsk mittback klar för AIK

Norsk mittback klar för AIK

Mittbacken Daniel Granli är klar för AIK efter att ha lämnat norska Stabaek i vinter.
– I vår plan att befästa vårt försvarsspel och samtidigt utveckla vårt anfallsspel så ser vi att Daniels egenskaper passar väl in, säger sportchefen Björn Wesström.

AIK presenterade under måndagen sitt andra nyförvärv inför den kommande säsongen. Norske mittbacken Daniel Granli, senast i högstaligalaget Stabaek, har skrivit på ett fyraårskontrakt med de regerande svenska mästarna.

– I vår plan att befästa vårt försvarsspel och samtidigt utveckla vårt anfallsspel så ser vi att Daniels egenskaper passar väl in, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till klubbens webbsida, och utvecklar:

– Hans fysik och snabbhet i kombination med hans goda passningsteknik har fångat vårat intresse och vi är mycket glada över att vi nu är överens om en gemensam framtid tillsammans med Daniel.

24-årige Granli slog sig in i Stabaeks A-lag 2013 och gjorde i år 29 seriematcher när laget kvalade sig kvar i Elitserien. Nu ser han fram emot en ny omgivning och en ny erfarenhet i karriären.

– Det känns väldigt stort att komma till AIK och jag är mycket glad över att vara här. Jag har sett några klipp på AIK-supportrarna och det verkar vara en riktigt bra stämning på matcherna så jag ser fram emot att möta dem och mina nya lagkamrater, säger Daniel Granli.

Foto: bildbyrån