Nyheter

Chevron
Nouri ”100 procent redo” efter skadan

Nouri ”100 procent redo” efter skadan

Kalmar FF:s Emin Nouri är äntligen redo för seriespel igen efter att ha ådragit sig en lårskada i Svenska Cupen i vintras.
– Nu har det läkt bra och jag börjar känna mig fullt fit igen, säger ytterbacken.

Oturen var framme för Emin Nouri i en cupmatch mot Åtvidabergs FF i vintras. En allvarlig lårskada gjorde att han ännu inte spelat i Allsvenskan i år, men efter comebacken i U21-serien för knappt en månad sedan är högerbacken nu redo att bidra på allsvensk nivå igen.

– Nu har det läkt bra och jag börjar känna mig fullt fit igen. Jag känner inte av skadan och kan gå för fullt igen. Då känns det motiverande och roligt när man känner att det blir bra, säger Nouri i en intervju med fotbollskanalen.se.

– Det tar sin lilla tid när man varit borta i sju, åtta månader. Bara för att man är friskförklarad är man inte redo för spel. Man måste få en viss mängd med träning innan man kan gå ut och spela.

Den nu 33-årige Nouri har spelat merparten av matcherna och har ofta varit ordinarie i laget sedan han anslöt till KFF från Östers IF mitt under guld-säsongen 2008. Att nu missa nästan en hel säsong har han ändå kunnat hantera.

– Det har inte varit några konstigheter i sig. Det är som det är och alltid tråkigt att åka på en skada precis innan säsongsstarten. Jag har kört på och kommit tillbaka nu och känner mig i bra form och hämmas inget av skadan. Det är jag glad över.

– Jag är 100 procent redo och hoppas att jag ska kunna få vara med och bidra de sista omgångarna, säger Emin Nouri.

Kalmar FF ligger på tionde plats i Allsvenskan med fem omgångar kvar att spela. Om en vecka, söndag 21/10, möter man IFK Norrköping på hemmaplan i första matchen efter landslagsuppehållet.