Nyheter

Chevron
November månads vinstpengar från Unibet till Månadens spelare och tränare

November månads vinstpengar från Unibet till Månadens spelare och tränare

Den sista månadens vinstpengar från Månadens spelare och tränare i Allsvenskan går till arbete med psykisk hälsa och till verksamheter som arbetar för en trygg uppväxt för barn och ungdomar.

Varje månad skänker elitfotbollens huvudpartner Unibet 10 000 kronor till vardera vinnare av Månadens spelare och Månadens tränare i Allsvenskan och Superettan, att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb. I november går pengarna till följande engagemang.
 

BahouiAIK

Månadens spelare i Allsvenskan i november, Nabil Bahoui, AIK:
Bahoui skänker pengarna till Mind och deras arbete kring psykisk hälsa.
– Deras arbete kring psykisk hälsa är viktigt. Det har varit mycket tabu kring att prata om psykisk ohälsa inom idrott, men jag tycker att det blir bättre och bättre. Finns många förebilder som idag vågar prata öppet om psykiska ohälsa och jag vill uppmuntra unga att våga be om hjälp, säger Bahoui.

BartoszNov

Månadens tränare i Allsvenskan i november, Bartosz Grzelak, AIK:
AIK-tränarens pengar från Unibet går till organisationen Maskrosbarn.
– Maskrosbarn stöttar ungdomar som har minst en förälder som har ett missbruk eller psykisk sjukdom. Hos Maskrosbarn kan de få stöd från trygga vuxna som vet hur det är att leva i den vardagen. För mig personligen är det viktigt att barnen i vårt samhälle växer upp i en trygg och lustfylld vardag. Därför skänker jag vinstpengarna till Maskrosbarn, motiverar Grzelak sitt val.

Fakta Månadens spelare/tränare:
Månadens Spelare och Tränare kommer att utses sju gånger per säsong. I juryn sitter samtliga 16 huvudtränare eller lagkaptener samt sportjournalister från riksmedia och från lokalmedia i de samhällen där Allsvenskan eller Superettan spelas. Juryn röstar varje månad fram tre finalister till utmärkelsen. Därefter får supportrar möjlighet att rösta fram vilken av de tre finalisterna som de anser ska vinna. En totalsumma räknas sedan samman där media, lagkaptener och supportrar står för varsin tredjedel och en vinnare utses.

Varje vinnare får 10 000 kronor från elitfotbollens huvudsponsor Unibet, att skänka till ett samhällsengagemang i klubben.

Alla vinnare i Allsvenskan 2021:
Månandes tränare:
April: Kim Bergstrand/Thomas Lagerlöf, Djurgårdens IF
Maj: Henrik Rydström, Kalmar FF
Juli: Per-Mathias Högmo, BK Häcken
Augusti: Bartosz Grzelak, AIK
September: Henrik Rydström, Kalmar FF
Oktober: Mikael Stahre, IFK Göteborg
November: Bartosz Grzelak, AIK

Månadens spelare:
April: Aslak Fonn Witry, Djurgårdens IF
Maj: Victor Edvardsen, Degerfors IF
Juli: Magnus Eriksson, Djurgårdens IF
Augusti: Alexander Milosevic, AIK
September: Hjalmar Ekdal, Djurgårdens IF
Oktober: Carljohan Eriksson, Mjällby AIF
November: Nabil Bahoui, AIK