Nyheter

Chevron
Nu börjar Spelet om Allsvenskan

Nu börjar Spelet om Allsvenskan

Allsvenskan är snart över för säsongen, men inne i stugorna kommer kampen att fortsätta. Nu kommer nämligen brädspelet Spelet om Allsvenskan.
–Vi utlovar spännande matcher mellan rivaliserande lag och heta känslor bland spelarna, säger Jimmy Wilhelmsson som har konstruerat spelet.

Spelet om Allsvenskan är ett taktiskt och underhållande brädspel som riktar sig till alla fotbollsälskande vinnarskallar i vårt avlånga land. Spelet ges ut av Fandrake AB och finns nu att köpa.

– Vi vet att 5 miljoner människor i Sverige håller på ett lag i Allsvenskan. Vi vet också att vi vill bygga en ligaupplevelse baserat på tradition, kultur, gemenskap och underhållning. Ett klassiskt brädspel speglar det här perfekt, säger Calle Stjerna, varumärkeschef på Svensk Elitfotboll.

I Spelet om Allsvenskan kommer speldeltagarna agera tränare för varsitt lag. De valbara lagen består av samtliga 16 elitklubbar som deltog i Allsvenskan 2022, och omgångarna i spelet följer verklighetens matchschema.

– Detta kommer att bli de svenska fotbollsfansens motsvarighet till strategiklassikern Risk. Grundreglerna är medvetet enkla, men det krävs taktik genom hela säsongen. Det gäller att spara på krafterna till de verkligt viktiga matcherna och vara kylig och beräknande när det hettar till, säger Fandrakes vd Orvar Säfström.

För att vinna spelet krävs ett strategiskt tänk där varje klubblag kräver sin egen spelstil. En tränare kan påverka resultaten genom att göra rätt byten, sätta press på sina motståndare samt utnyttja stödet från hemmapubliken. Extra spännande blir det i de heta matcher då två spelare möter varandra i så kallade rivalmöten.

Spelet om Allsvenskan har möjliggjorts genom ett licensavtal, varav Svensk Elitfotbolls licenspengar kommer att delas ut till de Allsvenska klubbarna. Klubbarna kommer även kunna sälja spelet i sin egen klubbshop och möjliggöra för supportrarna att stötta sin klubb ytterligare när de handlar årets brädspel.   

För att beställa hem spelet, gå in på SPELET OM ALLSVENSKAN – fandrake.com.

Korta fakta om Spelet om Allsvenskan

  • Inga förkunskaper i fotboll krävs för att spela.
  • Ett strategispel på svenska för 2–4 spelare.
  • Speltiden tar mellan 90–180 min. Beroende på mängden speltid, kan man välja att spela en kort eller komplett säsong.
  • Varje omgång varar några minuter och alla matcher i omgången spelas samtidigt. Ingen behöver sitta och vänta på sin tur.
  • De 16 klubbarna i spelet är Malmö FF, IF Elfsborg, BK Häcken, Djurgårdens IF, Mjällby AIF, IFK Norrköping, Hammarby IF, AIK, IK Sirius, Kalmar FF, Varbergs BoIS, IFK Göteborg, IFK Värnamo, Helsingborgs IF, GIF Sundsvall och Degerfors IF.
Spelet-om-Allsvenskan-components-grass-2-2048x1467