Ny 3–0-seger för Bajen på hemmaplan

För andra omgången i rad vann Hammarby hemma med 3–0. Den här gången var det IF Elfsborg som besegrades efter två mål av Gustav Ludwigson och ett av nyförvärvet Abdelrahman Saidi.

Hammarby – IF Elfsborg: 3–0
Abdelrahman Saidi stod för en drömdebut i Hammarby när han nickade in 1–0 redan i den åttonde minuten. Den förre Degerfors-spelaren nådde högst på ett inlägg från Nahir Besara och placerade bollen perfekt bakom Tim Rönning i Elfsborgsmålet. Gustav Ludwigson utökade sedan ledningen i den första halvleken, även han framspelad av Nahir Besara. I den andra halvleken fastställde samme Ludwigson slutresultatet då han rundade målvakten och placerade bollen i öppet mål. Därmed tog Bajen sin andra raka 3–0-seger på hemmaplan.

AIK – Kalmar FF: 1–0
Mikael Lustig stod för matchens enda mål när AIK vann mot Kalmar FF på Friends Arena. Ett inlägg från Erick Otieno gick förbi flera spelare i straffområdet och nådde till slut Lustig som distinkt prickade in bollen i nät. Kalmar hade sedan en jättechans att kvittera innan paus, men Kristoffer Nordfeldt i AIK-målet stod för en jätteräddning på Isak Jassons avslut. 1–0 stod sig matchen ut och AIK hakar därmed på i toppen av tabellen.

IK Sirius – Degerfors IF: 2–0
På Studenteras IP tog IK Sirius tre poäng efter mål av Marcus Mathisen och Adam Hellborg. Det första målet kom i matchens 16:e minut då Marcus Mathisen fick tag i en andraboll som han placerade in från straffområdesgränsen. 2–0 kom i 86:e minuten då Hellborg snappade upp en djupledsboll som han tog emot och elegant rullade i mål.

IFK Göteborg – Mjällby AIF: 1–1
Alexander Jallow gav IFK Göteborg ledningen i slutskedet av den första halvleken, men Mjällby AIF kom tillbaka efter paus och satte kvitteringen genom mittbacken Ivan Kričak. Med några minuter kvar av matchen var IFK Göteborgs Hussein Carneil ytterst nära att säkra alla tre poängen för hemmalaget, men inhopparens skott träffade ribban. Närmare än så kom inte något av lagen ett segermål – och matchen slutade oavgjort.