Nyheter

Chevron
Ny backförsäljning av Bajen – Paulsen till Ingolstadt

Ny backförsäljning av Bajen – Paulsen till Ingolstadt

Björn Paulsen gör Neto Borges sällskap ut ur Hammarby. Den reslige dansken säljs till tyska FC Ingolstadt.
– Vi önskar Björn stort lycka till och tackar honom för allt han gjort för Hammarby, säger sportchefen Jesper Jansson.

Bara fyra dagar efter att vänsterbacken Neto Borges sålts av Hammarby till KRC Genk meddelar Bajen att ännu en back lämnar klubben. Danske Björn Paulsen lämnar för tyska andraligalaget FC Ingolstadt.

– Under sina två år hos oss har Björn gjort stor nytta för Hammarby och blivit en stor profil som många hammarbyare har tagit till sina hjärtan. Vi hade gärna behållit Björn, men ibland måste man låta det kortsiktiga och vad hjärtat säger stå tillbaka, och agera utifrån vad som är bäst strategiskt och långsiktigt för klubben, säger sportchefen Jesper Jansson till hammarbyfotboll.se.

Borges ersattes kvickt med Dennis Widgren från Östersunds FK, men Jansson antyder att Paulsens ersättare redan kan finnas i truppen.

– Vi känner oss trygga med vår mittbacksbesättning, och i den här transfern tar vi hänsyn till Björn kontraktssituation och förstås det ekonomiska, samt hans egen vilja. Nu önskar vi Björn stort lycka till och tackar honom för allt han gjort för Hammarby, avslutar Jansson.

Björn Paulsen spelade 58 seriematcher för Hammarby säsongerna 2017 och 2018, under vilka han noterades för 13 mål och sju assist.

Foto: bildbyrån