Nyheter

Chevron
Ny norrman till Djurgården

Ny norrman till Djurgården

Djurgården har gjort klart med två norrmän på lika många dagar. Sist in är högerbacken Aslak Witry, 22 år, från Ranheim.

Där, i norska högstaligan, har Witry spelat 90 matcher sedan 2015 och gjort fem mål. Men nu väntar ett nytt äventyr i Allsvenskan – försvararen har tecknat ett fyraårskontrakt med Djurgården.

– Aslak har haft en väldigt bra säsong i Ranheim. Han är en utpräglad högerback med offensiva kvaliteter som sitt signum och med mycket löpvilja och energi. En modern, ung ytterback som är välutbildad eftersom han varit i Rosenborg, säger DIF-sportchefen Bosse Andersson till klubbens webbplats, och tillägger:

– Han har gått en längre väg via OBOS-ligan och Ranheim men har hela tiden varit otroligt ambitiös och motiverad med klara tydliga mål för hur han ska utvecklas på bästa sätt.

Aslak Witry har tio U18-landskamper och två U21-samlingar på meritlistan och kallar flytten för ”ett viktigt steg”.

– I nuläget vet jag att det är en stor förening med traditioner som har vunnit mycket titlar. Det verkar också finnas väldigt bra supportrar bakom laget. Det känns som att jag gjort ett klokt val och att Djurgården är ett lag som ska slåss i toppen, säger han till dif.se.

Häromdagen gjorde Djurgården även klart med målvakten Per Kristian Bråtveit, från norska Haugesund.