Ny stark bortaseger av Häcken i tabelltoppen

BK Häcken håller hårt om förstaplatsen i tabellen. Under onsdagskvällen bortabesegrade man AIK med 2–1.

AIK – BK Häcken: 1–2
Redan i den andra matchminuten kunde Ibrahim Sadiq knoppa in 1–0 för BK Häcken borta mot AIK, och de tabelltoppande gästerna kunde därefter kontrollera tillställningen. På pappret blev uppgiften lättare när Yasin Ayari visades ut med 20 minuter kvar att spela, och 2–0 kom även då Alexander jeremejeff stötte bollen i nät från nära håll i den 85:e mintuten. John Guidetti reducerade från straffpunkten på stopptid, men närmare än så kom inte Gnaget idag. Häcken har nu åtta poäng ned till Hammarby på andraplats i tabellen, Bajen kan svara imorgon då man spelar sin match i den 27:e omgången hemma mot IK Sirius.

GIF Sundsvall – IFK Värnamo: 1–2
Det krävs ett fotbollsmirakel för att GIF Sundsvall ska hänga kvar i Allsvenskan efter en sen 2–1-förlust hemma mot IFK Värnamo. Gästerna tog ledningen i den 23:e minuten då Netinho vek in från högerkanten och avslutade i bortre hörnet. Robert Lundström kvitterade med ett behärskat avslut för Giffarna, men i matchens sista minut kunde Marcus Antonsson pricka in 2–1 för IFK efter en snabb omställning. Sundsvall har nu nio poäng upp till Degerfors IF på kvalplats, och om DIF tar poäng när man gästas av IFK Göteborg imorgon så är Giffarnas nedflyttning ett faktum.

IFK Norrköping – Helsingborgs IF: 2–0
IFK Norrköpings Jacob Ortmark stod för matchens stora prestation då han pendlade in en högervolley i det vänstra krysset från straffområdeskanten i den 72:a minuten på Platinumcars Arena. Dessförinnan hade Arnor Ingvi Traustason placerat in 1–0 för hemmalaget i den första halvleken.

Varbergs BoIS – IF Elfsborg: 0–3
Efter en mållös första halvlek så fick IF Elfsborg utdelning på Varberg Energi Arena. Två snabba mål förde upp laget i en 2–0-ledning – Jeppe Okkels vände och vred in första målet i den 52:a minuten och Michael Baidoo sprang in tvåan fem minuter senare. På stopptid fick man även med sig ett 3–0-mål efter att Oscar Agas skott i straffområdet styrt på en hemmaförsvarare och gått i mål.