Ny trepoängare för IF Elfsborg

IF Elfsborg skuggar fortsatt Malmö FF i toppen efter seger borta mot AIK. Samtidigt kunde IK Sirius hemmavinna mot IFK Göteborg.

AIK – IF Elfsborg: 1–2
Efter ett tidigt hemmamisstag kunde Jeppe Okkels enkelt rulla in IF Elfsborgs ledningsmål i söndagens möte med AIK. Ett mål som kom redan efter dryga minutens spel. Senare i den första halvleken kunde även Jacob Ondrejka, i sin sista match, styra in eftermiddagens andra. AIK jobbade febrilt för ett reduceringsmål – och det fanns lägen åt båda håll. Men 0–2 stod sig länge och väl. Men i den 84:e minuten skickade Abdussalam Magashy in reduceringen och gav matchen liv. Gästerna kunde dock hålla undan och säkra säsongens nionde seger.

IK Sirius – IFK Göteborg: 2–0
Även IK Sirius skulle inleda sin söndagsmatch med att måla tidigt. Tashreeq Matthews nickade in ledningsmålet mot IFK Göteborg redan i den sjätte minuten. 1–0 blev också halvtidsresultatet på Studenternas. I den andra halvleken kunde dock hemmalaget utöka – och det genom nyss inbytte Joakim Persson. Med kvarten kvar att spela fick IFK Göteborg ett bakslag i reduceringsjakten när Anders Trondsen fick syna det röda kortet. 2–0 stod sig hela vägen in över mållinjen och nu väntar sommaruppehåll för de båda lagen.

BK Häcken – Mjällby AIF: 3–0
BK Häcken tog under den senare delen av söndagen emot Mjällby AIF på Bravida Arena. Redan i den tionde minuten tog laget ledningen, och det var genom Bénie Adama Traore på nick. Even Hovland utökade senare den ledningen till 2–0 och i början av den andra halvleken spikade Pontus Dahbo slutresultatet till 3–0. Tredje raka trepoängaren för BK Häcken som parkerar på en tredjeplats när det nu blivit dags för uppehåll.

Djurgården – IFK Norrköping: 2–2
Marco Lund gav gästande IFK Norrköping ledningen efter 27 minuters spel – och bara sju minuter senare utökade Victor Lind. Bortalaget såg ut att gå in i pausvilan med den tvåmålsledningen – men mot slutet av halvleken kom ett reduceringsmål via ett självmål. I början av den andra halvleken kunde Marcus Danielson också se till att ta Djurgården helt tillbaka in i matchen via ett nickmål till 2–2. Men där tog den här aftonens målskytte slut. Djurgården och IFK Norrköping delade på poängen.