Nyheter

Chevron
Nyförvärvet längtar efter att tävla

Nyförvärvet längtar efter att tävla

Erik Björndahl bytte Superettan och Degerfors IF mot Örebro SK i Allsvenskan inför årets säsong. Fjolårets skytteligavinnare i den näst högsta serien hade precis kommit in i sitt nya lag och siktade mot en plats i startelvan när det blev klart att serien skjuts upp.

Med 20 mål i Superettan 2019 var det ingen högoddsare att Björndahl skulle spela ännu högre upp i seriesystemet i år. Vi är i mitten av april och Allsvenskan skulle startat för två veckor sedan. Men allt står still och läget är i nuläget oklart. Som ny i klubben hade anfallaren satt upp ett antal olika mål inför den nya säsongen.

– Jag ville komma in i truppen och spela smycket som möjligt och bevisa att jag är där för att jag är en duktig fotbollsspelare. Jag, och laget såklart, var verkligen laddade att visa vad vi går för så det var väldigt nedslående när beskedet kom. Man får hitta de positiva delarna nu. Vi lär känna varandra bättre och hinner finslipa på sådant vi kanske inte hunnit med annars. Vi kan ändå inte påverka det som händer kring premiärdatum, säger Björndahl.

Tror du att det, på något sätt, är annorlunda för dig som nyförvärv?

– Det är tråkigt för alla det här. Som ny i truppen har jag ett extra sug att få debutera och spela i Allsvenskan. Jag har laddat för premiären hela försäsongen och nu när våren kommit på riktigt finns det ett enormt sug att springa ut på planen och visa vad man går för. Men i allt det här blir fotbollen sekundär. Vi har en betydligt större match att spela utanför plan just nu.

I onsdags blev det klart att ni skulle spela ett gäng träningsmatcher i maj. Något som, åtminstone inte i nuläget blir av, efter nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten. Hur mycket pratar ni om det?

– Alltså, klubben försöker planera så gott det kan utifrån de restriktioner som finns. Det ändras från vecka till vecka och dag till dag och det är en oviss tid. Det är klart att corona som samtalsämne är högt upp på listan och vi diskuterar det varje dag. Alla är olika och reagerar på olika sätt. Det gäller bara att vara ödmjuka inför det och ha respekt för att vi är just olika. Men någonstans är det matcher alla vill spela och suget på fotboll växer ännu mer i ett sådant här läge.

Har ni gjort några förändringar i träningsupplägget?

– Just nu tränar vi lite mer emot att det kan bli ett mer hektiskt spelschema med flera matcher i veckan. Vi försöker komma in i det sättet att träna som vi tror kan bli aktuellt under säsongen. Men flera av de delar vi hade tidigare under försäsongen är givetvis kvar.

Hur mycket längtar du efter seriestarten?

– Jag vill ut och tävla. Det är därför jag håller på. Jag vill springa ut på en fullsatt Behrn Arena och spela. Det är en enorm längtan.

FOTO: Bildbyrån