Delad pott i toppmötet på Hisingen

17 september, 2022 kl 17:01 Hammarby tog en tidig ledning i toppmötet borta mot BK Häcken, men ett sent självmål av gästerna gör att lagen delar på poängen.

BK Häcken – Hammarby: 1–1
Gustav Ludwigson gav Hammarby ledningen i den tionde minuten borta mot Häcken då han nickade in Joel Nilssons inlägg vid den bortre stolpen. Bajen såg ut att gå mot tre tunga poäng i toppstriden men det serieledande hemmalaget drog nytta av ett sent självmål från gästerna och fick därmed med sig 1–1. 

IFK Norrköping – Kalmar FF: 2–2
IFK Norrköping tog ledningen två gånger om hemma mot Kalmar, men båda gångerna kom gästerna tillbaka. Christoffer Nyman gjorde 1–0 för Peking i den 24:e minuten då han slog in en retur från nära håll, men strax efter halvtid kvitterade Sebastian nanasi med ett tungt distansskott. Andri Lucas Gudjohnsen byttes in i den 59:e minuten och nätade efter bara några sekunder på planen då han, likt Nyman, slog in en retur från nära håll. I slutet av matchen kunde sedan Axel Lindahl, även han nyligen inbytt, trycka in 2–2 efter att ha tagit sig in i straffområdet från sin högerbacksposition.

IFK Värnamo – Varbergs BoIS: 1–0
Värnamo tog sin tredje raka seger i Allsvenskan när Varberg besegrades under lördagskvällen. Gästerna hade de flesta skotten i matchen, men det var hemmalagets rutinerade anfallsstjärna Marcus Antonsson som skulle bli matchens enda målskytt. I den 87:e minuten högg han på en lös boll i straffområdet och sköt in 1–0 i öppet läge – Antonssons 17:e mål för säsongen.

Foto: Bildbyrån

Mållöst på Eleda Stadion

1 okt 2022
Lördagseftermiddagens möte mellan Malmö FF och Hammarby slutade mållöst, 0–0. Senare kunde Degerfors IF vinna klart hemma mot Djurgården.

Bergstrand och Lagerlöf Månadens Tränare

29 sep 2022
Djurgårdens tränarduo plockar hem sin andra Månadens Tränare-titel den här säsongen.

Marcus Antonsson är Månadens Spelare

29 sep 2022
IFK Värnamos målkung plockar hem utmärkelsen som Månadens Spelare i Allsvenskan i september.

De kan bli Månadens Spelare i september

23 sep 2022
Marcus Antonsson, Victor Edvardsen och Michael Baidoo är nominerade till priset som den främste spelaren i Allsvenskan i september.

De nominerade till Månadens Tränare

23 sep 2022
Värnamos Kim Hellberg, Djurgårdsduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf och Elfsborgs Jimmy Thelin har alla chansen att bli Månadens Tränare i september.

Edvardsen sköt Djurgården upp i serieledning

18 sep 2022
Victor Edvardsen sköt Djurgården till serieledning då han gjorde samtliga mål i lagets 3–0-seger mot IFK Göteborg. Söndagen bjöd även bland annat på en derbyseger för Malmö FF och tredje raka trepoängaren för IF Elfsborg.

Delad pott i toppmötet på Hisingen

17 sep 2022
Hammarby tog en tidig ledning i toppmötet borta mot BK Häcken, men ett sent självmål av gästerna gör att lagen delar på poängen.

Hit går vinstpengarna i augusti

16 sep 2022
Varje månad ger elitfotbollens huvudsponsor Unibet 10 000 kronor till vinnarna för Månadens spelare och tränare i Allsvenskan och Superettan, att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb.

Asoro frälste Djurgården på stopptid

15 sep 2022
Djurgården besegrade norska Molde FK med 3–2 i Europa Conference Leagues gruppspel under torsdagen.

Fullsatta arenor 2022 – Aldrig mer tomma läktare

14 sep 2022
Efter två säsonger utan publik på läktarna så är det extra glädjande att vi under säsongen 2022 kan sätta nya publikrekord. Detta hade inte varit möjligt utan virusforskning. – Utan forskning så hade det inte funnits vaccin mot covid-19. Utan kunskap vet man heller inte vilka restriktioner som ger rätt effekt. Då hade vi troligen fortfarande levt med restriktioner och lidande, utan möjlighet att få tillbaka publiken till läktarna. Vi inom elitfotbollen är oerhört tacksamma för samarbetet vi har med Pandemifonden, säger Mats Enquist, generalsekreterare på Svensk Elitfotboll.

Över två miljoner åskådare i Allsvenskan och Superettan

14 sep 2022
I den senaste omgången passerade Allsvenskan och Superettan två miljoner åskådare. Under de omgångar som är kvar att spela så finns chansen att slå många publikrekord. – Intresset är fortsatt på topp. Publiken är fantastisk. Klubbarna har lagt ner ett otroligt jobb med att fylla arenorna igen och tack vare det kan vi slå flertalet publikrekord i år, säger Ola Rydén, ligaansvarig på Svensk Elitfotboll.

Tre viktiga poäng för Helsingborg

12 sep 2022
Kryss i Kalmar och tre poäng för HIF i Göteborg.