Djurgården vidare i kvalet

Djurgården gör AIK sällskap till nästa runda av kvalet till Europa Conference League. För Elfsborg blev det dock respass efter en ny förlust mot Molde.

IF Elfsborg – Molde 1-2 (2-6)
Efter den första matchen i dubbelmötet hade Elfsborg 1-4 att vända hemma på Arenan. Boråsarna gav sig själva chansen genom att ta ledningen i den första halvleken genom Michael Baidoo. Men i den andra halvleken vände de norska serieledarna på steken. Två mål innebär 6-2 sammanlagt och Elfsborgs europaäventyr tar slut redan i den andra kvalrundan.

Djurgården – Rijeka 2-0 (4-1)
Med 1-0 i ryggen tog Djurgården emot kroatiska Rijeka hemma på Tele2 Arena. Efter 0-0 i paus visade Blåränderna klassen i den andra halvleken. Först satte Isak Hien 1-0 innan Emmanuell Banda fastställde slutresultatet till 2-0. Djurgården går vidare med sammanlagt 4-1 och gör AIK sällskap till den tredje kvalrundan av Europa Conference Lague.