Målfyrverkeri när Djurgården vann

19 juli, 2021 kl 20:57 Fyra mål i första halvlek banade väg för Djurgårdens seger mot IK Sirius. Samtidigt kryssade Halmstads BK och Varbergs BoIS i ett tätt Västkustderby.

Djurgården – IK Sirius 5-1
Hemmalaget startade ruskigt starkt och i den 21:a minuten skallade Jacob Une Larsson in ledningsmålet. DIF drog inte ner på takten utan Hampus Findell satte tvåan i den 26:e innan Magnus Eriksson sköt in trean från distans i den 28:e. 

Edward Chilfya missade en jättechans, men tog revansch på sig själv när han precis innan paus satte 4-0.

I den andra halvleken dominerade Djurgården spelet, men gästernas försvar fungerade bättre. Och när ett mål kom i den 72:a minuten var det Sirius som gjorde det. Christian Kouakou hittade rätt och fick in reduceringen.

Men Djurgården fick det sista ordet när Carlos Banda nickskarvade in Magnus Erikssons inspel till 5-1.

 

Halmstads BK – Varbergs BoIS 1-1
I en tät derbybatalj på Örjans Vall tog Varbergs BoIS ledningen halvvägs in i den andra halvleken. Ryan Moon byttes in innan en hörna i den 63:e minuten och givtevis var det han som var sist på bollen när Tashreeq Matthews slog in hörnan. Bollen i mål och stor glädje hos nyss inbytte Moon. 

Men HBK kom tillbaka och med tio minuter kvar hittade Simon Lundevall fram till Simon Kroon som nickade in kvitteringen.


FOTO: Bildbyrån

Djurgården i topp efter ny seger

1 aug 2021
Efter 2-1 i en intensiv match mot BK Häcken kliver Djurgården upp i topp av den allsvenska tabellen. Senare på eftermiddagen vann Kalmar motMjällby samtidigt som Östersund och Hammarby kryssade.

Kryss på Stora Valla

31 jul 2021
Degerfors var på väg mot en efterlängtad seger, men Varberg kom tillbaka och kvitterade hemmalagets ledning.

Nominerade till Månadens Spelare och Tränare i juli

30 jul 2021
Magnus Eriksson, Antonio Colak och Veljko Birmancevic har nominerats till Månadens Spelare i Allsvenskan i juli. Rösta på din favorit till både Månadens Spelare och Tränare via länkarna i texten.

Elfsborg och Hammarby vidare till nästa runda

29 jul 2021
Efter 4-0 hemma hade IF Elfsborg inga bekymmer att vinna i Moldavien och ta sig vidare till den tredje kvalrundan av Europa Conference League. Hammarby vann också sin returmatch och är vidare. För BK Häcken blev det seger, men ändå respass.

MFF vidare till tredje kvalrundan

27 jul 2021
Malmö FF är vidare i Champions League-kvalet. En krampaktig insats mot HJK i Helsingfors slutade 2-2 och MFF är vidare med sammanlagt 4-3.

Alfonsi och Moon segerskyttar för Varberg

26 jul 2021
Varbergs BoIS tog en viktig seger när IFK Göteborg besegrades. Samtidigt vann Halmstad efter ett sent segermål och i Örebro kryssade ÖSK och AIK.

Djurgården och Hammarby söndagsvinnare

25 jul 2021
Djurgården tog tre nya poäng när Kalmar FF besegrades på Guldfågeln Arena. På eftermiddagen vann Hammarby på hemmaplan samtidigt som BK Häcken och Elfsborg kryssade i Göteborg.

Malmö FF fixade ny seger på Strandvallen

24 jul 2021
Ett roterande Malmö FF befäste sin position i toppen genom att besegra Mjällby AIF med 2-0 på bortaplan. Senare på eftermiddagen bröt IK Sirius sin dåliga form när Degerfors besegrades med 2-0.

Elfsborg överlägsna i första kvalmatchen

22 jul 2021
Både Elfsborg och Hammarby vann sina inledande kvalbataljer i kvalet till Europa Conference League. För BK Häcken blev det förlust i Skottland.

Fördel Malmö FF efter första kvalmatchen

21 jul 2021
Malmö FF vann den första kvalmatchen i den andra kvalrundan till Champions League mot HJK Helsingfors med 2-1.

Målfyrverkeri när Djurgården vann

19 jul 2021
Fyra mål i första halvlek banade väg för Djurgårdens seger mot IK Sirius. Samtidigt kryssade Halmstads BK och Varbergs BoIS i ett tätt Västkustderby.

Irandust tillbaka som matchvinnare

18 jul 2021
BK Häcken, Hammarby, AIK och IFK Göteborg plockade full pott i söndagens omgång av Allsvenskan.