Malmö FF hemmavann i Europa League-kvalet

4 augusti, 2022 kl 21:18 Malmö FF fick bästa möjliga start i kvalet till Europa League när man hemmabesegrade F91 Diddeleng med 3–0.

Malmö FF – F91 Diddeleng: 3–0
Under torsdagen klev Malmö FF in i kvalet till Europa Leagues gruppspel – och man gjorde det i den tredje rundan. F91 Diddeleng står som motståndare i det dubbelmöte som inleddes på svensk mark – och med en hemmaseger för MFF. Isaac Kiese Thelin satte dit matchens första mål i den 54:e minuten. I slutet av matchen kunde dessutom Ola Toivonen nicka in 2–0, och kort efter punkterade Veljko Birmancevic det hela med kvällens tredje. Därmed är det fördel MFF inför bortareturen i Luxemburg som spelas om en vecka.

AIK – FK Shkëndija: 1–1
För AIK:s del var det under torsdagen dags för det första mötet i den tredje kvalrundan till Europa Conference League. Och också för AIK var det hemmaplan som gällde i den första matchen. Gästande FK Shkëndija fick en drömstart i den här matchen när Ferhan Hasani satte dit 0–1 redan i den allra första minuten. AIK genom John Guidetti skulle dock replikera relativt omgående. 1–1 kom i matchens 17:e minut. Därefter blev det inte några fler mål i huvudstaden den här kvällen, utan det är med ett likaläge AIK reser till Nordmakedonien nästa vecka.

Sepsi OSK – Djurgården: 1–3
Djurgården fick en lyckosam start i den tredje kvalrundan till Europa Conference League. Laget vann bortamatchen mot Sepsi OSK med 3–1. Victor Edvardsen sköt in ledningsmålet på straff i den 26:e minuten, och kort efter kunde Joel Asoro utöka till 0–2. Samme Asoro fixade även ytterligare ett mål i början av den andra halvleken till 0–3 i matchen. Sepsi OSK skulle dock lyckas få in ett reduceringsmål mot slutet när man förvaltade en straff på bästa sätt. Returmötet spelas om en vecka i Stockholm.

Foto: Bildbyrån

Målfest när BK Häcken hemmavann

8 aug 2022
BK Häcken besegrade Helsingborgs IF med hela 5–0 på hemmaplan. Med nästan lika stora siffror vann IFK Göteborg borta mot Varbergs BoIS.

Glen Riddersholm ny tränare i IFK Norrköping

8 aug 2022
Tidigare i sommar gick IFK Norrköping skilda vägar med Rikard Norling. Nu står det klart att danske Glen Riddersholm tar över som huvudtränare för Peking.

Sirius tog oväntad seger

7 aug 2022
För första gången på nästan 50 år besegrade IK Sirius Malmö FF hemma i Uppsala. Samtidigt tog Hammarby en säker trea och Oliver Berg fixade en Kalmarseger på Guldfågeln Arena. Senare på eftermiddagen fick vi se oavgjorda matcher i både Hällevik och Värnamo.

IFK Norrköping tog en efterlängtad seger

6 aug 2022
IFK Norrköping är åter ett vinnande lag i Allsvenskan efter 2–0 hemma mot Degerfors IF under lördagen.

Sommarens övergångar i Allsvenskan

4 aug 2022
Spelare in, spelare ut. Så har ditt lag förändrats under sommaren.

Malmö FF hemmavann i Europa League-kvalet

4 aug 2022
Malmö FF fick bästa möjliga start i kvalet till Europa League när man hemmabesegrade F91 Diddeleng med 3–0.

Nominerade till Månadens Spelare i juli

4 aug 2022
Två målskyttar och en mittbacksbjässe är nominerade till priset som Månadens Spelare i juli.

Nominerade till Månadens Tränare i juli

4 aug 2022
Djurgårdens, Mjällbys och Häckens huvudtränare har chansen att vinna priset som Månadens tränare i juli.

Blåvitt tog andra raka mot Peking

1 aug 2022
Kevin Yakob och Hussein Carneil gjorde målen när IFK Göteborg slog tillbaka IFK Norrköping för andra gången på en vecka.

Målrikt möte på Borås Arena

31 jul 2022
Fyra mål från IF Elfsborg och fyra mål från BK Häcken när lagen delade lika på poängen i Borås. Samtidigt kunde IFK Värnamo avgöra sent borta mot Hammarby och Mjällby AIF säkra en ny trepoängare.

Efterlängtad trea för Degerfors

30 jul 2022
Rasmus Örqvist och Dijan Vukojevic blev hjältarna när Degerfors tog tre poäng efter sju raka utan seger. På kvällskanten inledde sedan Varberg starkt och vann med 3-1 i Sundsvall.

Flyttade matcher för Malmö FF i Allsvenskan

29 jul 2022
Malmö FF flyttar tre matcher i Allsvenskan på grund av kvalspelet till Europa League istället för Champions League.