Säker seger tog Djurgården till semi

En övertygande 3-0–seger mot Östersunds FK tog Djurgården till semifinal i Svenska Cupen. Degerfors förlorade sin kvartsfinal mot Västerås SK efter en nervkittlande förlängning.

Ett spelförande Djurgården tog ledningen efter en kvart hemma på Tele2 Arena. Det sylvassa radarparet Edward Chilufya och Kalle Holmberg hittade rätt igen när Chilufya hittade fram med bollen till Holmberg som satte ledningsmålet. Holmbergs andra mål och femte poäng i Svenska Cupens gruppspel.

Sju minuter in i den andra halvleken kom 2-0 och givetvis var det Edward Chilufya som höll sig framme. Han satte sitt sjätte mål och är uppe i åtta poäng på de fyra spelade matcherna i cupen.

En kvart senare byttes Nicklas Bärkroth in och han behövde bara tre minuter för att fastställa slutresultatet till 3-0.

På Stora Valla i Degerfors var det jämnare. Hemmalaget Degerfors tog ledningen i slutet av den första halvleken när VIktor Edvardsen höll sig framme på en retur. Men gästande Västerås SK kvitterade bara ett par minuter in i den andra halvleken.

En fortsatt jämn andra halvlek gick mot förlängning, men med nio minuter kvar till fulltid frispelades hemmalagets Sargon Abraham. Precis nyinbytt tryckte han in ledningsmålet i nättaket.

Med tre minuter kvar fick Västerås chansen att kvittera från straffpunkten. Men Viktor Prodells elvametersspark räddades av Jeff Gal i Degerforsmålet. Men kvitteringen skulle ändå komma. Minuten efter straffmissen tog sig Filip Tronet fram på vänsterkanten och spelade in bollen till Olle Edlund som tryckte in 2-2 och ordnade förlängning.

Väl i förlägningen tog det sju minuter innan VSK tog ledningen. Efter en hörna och flipperspel i straffområdet hamnade bollen framför fötterna på Sean Sabetkar som tryckte bollen i nät. Och fyra minuter in i den andra förlängningshalvan gick VSK upp till 4-2 när Brian Span elegant placerade in bollen.

Men Degerfors gav inte upp. Johan Bertilsson höll sig framme med fem minuter kvar och reducerade. Full fart framåt sista minuterna för hemmalaget, men det gav inget resultat. Västerås är klara för semifinal efter en riktig nagelbitare.

Djurgården ställs i semifinalen emot vinnaren mellan Hammarby och Trelleborgs FF. Västerås SK möter BK Häcken, som igår besegrade IFK Norrköping.