Tufft läge för Häcken – RB Leipzig vann stort

BK Häcken hade en tuff kväll i Leipzig. Matchen var en ensidig historia, RB Leipzig tog ledningen slutet av den första halvleken, och när matchen var slut stod det 4-0 på resultattavlan. Hisingelaget har nu ett berg att bestiga i returmötet på Bravida Arena.

Häcken reste till Leipzig som stor underdog inför Europa League-kvalets andra omgång, och drömmen om en skräll levde i totalt 35 minuter – då gav Bruma hemmalaget ledningen.

Målet var ett vackert sådant då ett väl avvägt lyft letade sig över Häckens backlinje, och där fanns en djupledslöpande Bruma som tog ned bollen och placerade in den i mål. Bara fyra minuter senare kom tvåan då Matheus Cuncha stod för ett klassavslut – och Häcken var nere för räkning.

I den andra halvleken fortsatte Leipzig att dominera och Häcken fick fokusera på att hålla siffrorna nere. Två mål till kom dock för hemmalaget genom Kevin Kampl och Jean-Kévin Augustin.

Häcken har nu ett oerhört tufft utgångsläge inför returmötet på Bravida Arena i nästa vecka.