Nyheter

Chevron
Nyman: ”Det är poäng kvar att vinna”

Nyman: ”Det är poäng kvar att vinna”

IFK Norrköping hänger med i toppstriden, inte minst tack vare skytteligaledaren Christoffer Nyman som tog hem Månadens spelare i september.
– Det är absolut kul att få det priset, men jag tycker hela laget har bidragit till det, säger Nyman till allsvenskan.se.

IFK Norrköping ligger tvåa i Allsvenskan med sex omgångar kvar att spela. Lagets kytteligaledare Christoffer Nyman tog hem Månadens spelare i september, men som den biträdande lagkapten han är så är han snabb att lyfta fram hela laget.

Grattis till utmärkelsen Månadens spelare i Allsvenskan i september, hur känns det att ta emot den?

– Tack så jättemycket. Det är absolut kul att få det priset, men jag tycker hela laget har bidragit till det. Det var blandade resultat och lite blandade prestationer i september men det är kul, säger Nyman.

Du har gjort mål i nästan varje match du spelat nu på slutet, vad är det som gör att det fungerat så bra för dig senaste tiden?

– Jag tycker att vi som lag skapar mycket i matcherna, vi kommer till många målchanser. Jag har varit på rätt plats i många situationer och lyckats peta dit den. Men det är till stor del lagkamraternas förtjänst. Sedan har jag spelat mycket och har känt mig i bra form.

Ni hade en uppåtgånde trend i september efter några förluster i augusti, hur skulle du beskriva de två månaderna för er?

– Det var lite tyngre där innan, och det var under en lite för lång period kanske. Vi fick gå tillbaka till grunderna lite och sätta defensiven först och främst. Vi gjorde en stark bortamatch mot Kalmar och har gjort bra prestationer efter det, kanske inte med spelet vi alltid vill eftersträva, men bra prestationer ändå.

Det är ganska jämnt i toppen bakom Malmö FF just nu, hur ser du på toppstriden under slutspurten?

– Det blir spännande, det är matcher kvar att spela och poäng kvar att vinna. Vi ska göra vårt bästa för att vara med så långt som möjligt. Europaspel är absolut vad vi siktar mot. Det gäller att vi tar poängen som finns kvar att spela om.

Som vinnare av Månadens spelare så får du 10 000 kronor av Unibet att skänka till valfri del av din klubb. Vad har du valt att göra med pengarna?

– Jag bestämde mig väldigt tidigt, jag vill ge dem till flickverksamheten som startar nu i november. Med de här pengarna så vill jag hjälpa dem på vägen, det var självklart att ge det till dem, säger Christoffer Nyman.

Foto: bildbyrån