Nyman skyttekung men Peking föll

IFK Norrköpings Christoffer Nyman säkrade skytteligasegern i Allsvenskan på 18 mål, men det var redan nedflyttade Helsingborgs IF som vann ett målrikt möte på Östgötaporten med 4–3.

Alex Timossi Andersson öppnade målskyttet för HIF i den andra matchminuten, IFK Norrköping vände till 2–1 genom mål av Jonathan Levi och Christoffer Nyman, innan Anthony van den Hurk tryckte in 2–2 i vänstra krysset från distans. Då hade vi spelat i 17 minuter.

I den 22:a minuten satte van den Hurk sitt andra för dagen efter hörna, och ett par minuter efter det kvitterade Sead Haksabanovic på frispark. Men Helsingborgs IF skulle få halvlekens, och även matchens, sista ord då Max Svensson placerade in 4–3 i högra krysset på pass från Timossi Andersson.