Oavgjort för Elfsborg i första mötet

IF Elfsborg och Hammarbys kval till Europa Conference League fortsatte under torsdagen. IF Elfsborg spelade 1–1 mot Velez Mostar medan Hammarby föll med 3–1 borta mot Cukaricki.

IF Elfsborg inledde dubbelmötet med Velez Mostar från Bosnien och Hercegovina på hemmaplan men hamnade i underläge efter 32 minuters spel. Slavisa Radovic gav bortalaget ledningen, men en snabb replik av Per Frick gav Elfsborg 1–1, vilket även skulle bli slutresultatet.

Hammarby hade rest ned till Belgrad för bortamöte med Cukaricki. Det serbiska hemmalaget öppnade målskyttet, och trots en snabb kvittering av Gustav Ludwigson kunde Cukaricki återta ledningen och även göra 3–1 i den andra halvleken.

Både Elfsborg och Hammarbys returmatcher spelas på torsdag nästa vecka, 12 augusti.