Nyheter

Chevron
Oavgjort i Stockholmsderbyt

Oavgjort i Stockholmsderbyt

I Stockholmsderbyt fick AIK och Hammarby dela på poängen. Det efter att AIK haft ledningen två gånger om – men likväl kunde Hammarby komma ikapp båda gångerna.

AIK – Hammarby: 2–2
Framför storpublik på Friends Arena visslades Stockholmsderbyt mellan AIK och Hammarby igång. Och redan efter dryga minutens spel skulle hemmapubliken få jubla rejält. Då sköt nämligen John Guidetti in ledningsmålet från distans. Hammarby inledde därefter jakten på kvitteringen och stod för mycket av initiativet i matchen. Det skulle också ge utdelning i form av ett 1–1-mål från Nahir Besara i den 37:e minuten. 

Den andra halvleken inleddes precis som den första. Men den här gången tog det inte ens en minut innan AIK målade och återtog därmed ledningen. Målskytt då blev Nicolas Stefanelli. Historien skulle dock upprepa sig ännu en gång gällande att Hammarby skulle ta sig tillbaka. I den 59:e minuten placerade Veton Berisha in 2–2-målet – som också skulle bli matchens sista.

IFK Göteborg – IK Sirius: 2–0
Hemma på Gamla Ullevi säkrade IFK Göteborg under söndagen en seger mot IK Sirius. Marcus Berg gav sitt lag ledningen i slutet av den första halvleken – och i början av den andra dubblade han den ledningen. 2–0-resultatet tog laget sedan med sig hela vägen in i mål och säkrade därmed tre poäng.

Varbergs BoIS – IFK Norrköping: 1–1
Jonathan Levi sköt IFK Norrköping upp i ledning med ett minst sagt välplacerat avslut i den elfte minuten. Ett mål som faktiskt också såg ut att bli det enda som publiken på Varberg Energi Arena skulle få se den här söndagseftermiddagen. Men när matchuret tickat upp till nästan 97 minuters spel höll sig Robin Simovic framme och kunde sätta dit 1–1-målet för Varbergs BoIS.

Helsingborgs IF – Mjällby AIF: 0–1
På Olympia tog Helsingborgs IF under söndagen emot Mjällby AIF i jakten på att lyfta från nedflyttningsplats. Länge förblev den här matchen mållös och det hela såg ut att sluta med var sin poäng. Men i den 83:e minuten nickade Herman Johansson bollen i nät och likaså tre poäng till Mjällby AIF.

Malmö FF – Kalmar FF: 0–1
Även i Malmö och på Eleda Stadion såg det ut att sluta mållöst när Malmö FF tog emot Kalmar FF. Men efter närmare 92 minuters spel skulle till slut ett mål komma. Då var det Kalmar FF som gick för anfall och ett inlägg styrdes olyckligt in i eget mål från en MFF-försvarare. Därmed var det Kalmar FF som tog ledningen – och också slutligen kunde vinna det här mötet.

Foto: Bildbyrån