Nyheter

Chevron
ÖFK presenterar förändringar i tränarstaben

ÖFK presenterar förändringar i tränarstaben

Ian Burchnall kliver in som temporär huvudtränare i Östersunds FK efter att Graham Potter lämnat klubben för Swansea City. Samtidigt anställer ÖFK även Brian Wake som First team coach.
– Vi var tidigt i kontakt med Ian och kände att han är helt rätt för oss och vårt sätt att spela och att vara, förklarar ordföranden Daniel Kindberg.

För första gången sedan 2011 tvingades Östersunds FK ge sig ut på tränarjakt efter att Graham Potter efter vårsäsongen lämnat klubben för Swansea City i engelska andraligan.
Arbetet med att hitta en permanent huvudtränare fortsätter, men under onsdagen meddelade klubben att Ian Burchnall är klar som tillfällig lösning i den rollen.

– Det är jätteroligt att vara här. Jag har följt klubben och gillar deras utveckling och framför allt det sätt som de spelar. Det ska bli spännande att vara en del av klubbens utveckling i framtiden, säger Burchnall till Östersunds webbsida.

35-årige engelsmannen Burchnall har tidigare tränarerfarenhet från norsk fotboll då han verkat i Sarpsborg, Viking och Hödd.

Utöver Burchnall har ÖFK även anställt 36-årige Brian Wake som First team coach då Johanna Almgren kommer att gå på föräldraledighet. Wake har tidigare varit i klubben som både spelare och assisterande tränare och ser fram emot en tredje sejour på Jämtkraft Arena.

– Det här känns jättebra, det här ser jag fram emot. Det här gick väldigt fort och när Daniel ringde och ville att jag skulle komma tillbaka till ÖFK tackade jag ja. Jag kommer att göra mitt bästa i allt och jag kommer att hjälpa till med allt som behövs, kommenterar Wake.

Östersunds FK betonar att arbetet med att hitta en mer permanent ersättare till Graham Potter fortgår.