Nyheter

Chevron
Ogbu lämnar Sirius efter säsongen

Ogbu lämnar Sirius efter säsongen

IK Sirius lagkapten Moses Ogbu har meddelat att han lämnar klubben när kontraktet går ut efter säsongen.
– Det har varit en ära att få spela för den här klubben så länge och att vara en del av allt det vi har åstadkommit här, säger han.

Moses Ogbu utsågs inför den här säsongen till ny lagkapten i IK Sirius. Efter att ha lett laget framåt med sju mål och två assist på 26 seriematcher i år meddelade Ogbu och klubben idag att den nionde säsongen blir hans sista i Blåsvart.

– Jag har funderat länge över det här. Det har varit en ära att få spela för den här klubben så länge och att vara en del av allt det vi har åstadkommit här. Jag är full av stolthet och glädje över det, säger Ogbu till Sirius webbsida.

– Men nu är jag 27 år gammal och jag tror att det är rätt läge att ta nästa steg i min karriär, för mig och min familj. Det var ett svårt beslut att ta, men ibland kommer du till ett skede i livet där du måste ta ett beslut.

Ogbu kom till Studenternas IP inför säsongen 2010 och utöver en kort sejour i Jönköpings Södra för två år sedan har anfallaren varit med på hela resan från division 1 till Allsvenskan.

– Jag kommer att sakna Studan, och supportrarna framför allt. De står mig väldigt nära och jag kan bara tacka dem för all den kärlek de visat mig.

– Klubben och supportrarna har hjälpt mig och behandlat mig på ett speciellt sätt, gett mig allt. Jag kan inget annat säga än tack, säger Moses Ogbu.

Lagkaptenen väntas göra sin sista hemmamatch i Uppsala på måndag 5 november då Sirius tar emot Kalmar FF i den 29:e omgången.